Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Normaal

Vriend en vijand is het er wel over eens dat het echte leven het hands down wint van een online bestaan. De Alphense raadsleden haalden in ieder geval opgelucht adem dat ze weer met z’n allen in één ruimte kunnen vergaderen. 'Zo kun je elkaar tenminste in de ogen kijken', aldus een raadslid na afloop.

De pers haalde ook opgelucht adem, ook al mochten de journalisten niet in de Raadzaal aanwezig zijn. De kwaliteit van het normale opnamesysteem is namelijk aanzienlijk beter dan het gefröbel met het online uitzenden van een Teamsvergadering.
En dus zijn ook de artikelen in de verschillende media van een betere kwaliteit. Het scheelt echt een slok op een borrel als je iedereen kunt verstaan, er geen raad je plaatje is over welk stuk er wordt gesproken en er ook wordt nagedacht over het begrip 'openbaar'.

De Raadzaal is helemaal anders ingericht dan voor corona. De grotere zaal staat vol met individuele tafels met één raadslid. Op de normale plaatsen zitten de woordvoerders, allemaal met twee lege stoelen tussen hen in. Het ziet er vreemd uit: net een eindexamenklas in een gymzaal.
Burgemeester Spies had als vanouds de zaak goed in de hand. De raadsleden kwamen in beeld als ze aan het woord waren. De stemmingen konden bij hand opsteken. En zowaar, er werd niet gestemd als een amendement of motie bij voorbaat kansloos was.

De gemeenteraad zou eigenlijk pas in juli op deze manier vergaderen. Maar, de installatie van de nieuwe wethouder gooide roet in het eten. Of eigenlijk juist niet. Dus met dank aan GroenLinks en haar wethouder Erik van Zuylen. We doen weer min of meer normaal in de politiek.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 09:07

Beschonken Oost-Europeaan veroorzaakt overlast

Op vrijdag 10 juli veroorzaakte een beschonken man van Oost-Europese afkomst flink wat overlast in Alphen. Bij de politie kwamen dan ook meerdere meldingen binnen. Toen de man ook nog betrapt werd bij het stelen van een fles wijn, werd hij aangehouden.

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.