Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Normaal

Vriend en vijand is het er wel over eens dat het echte leven het hands down wint van een online bestaan. De Alphense raadsleden haalden in ieder geval opgelucht adem dat ze weer met z’n allen in één ruimte kunnen vergaderen. 'Zo kun je elkaar tenminste in de ogen kijken', aldus een raadslid na afloop.

De pers haalde ook opgelucht adem, ook al mochten de journalisten niet in de Raadzaal aanwezig zijn. De kwaliteit van het normale opnamesysteem is namelijk aanzienlijk beter dan het gefröbel met het online uitzenden van een Teamsvergadering.
En dus zijn ook de artikelen in de verschillende media van een betere kwaliteit. Het scheelt echt een slok op een borrel als je iedereen kunt verstaan, er geen raad je plaatje is over welk stuk er wordt gesproken en er ook wordt nagedacht over het begrip 'openbaar'.

De Raadzaal is helemaal anders ingericht dan voor corona. De grotere zaal staat vol met individuele tafels met één raadslid. Op de normale plaatsen zitten de woordvoerders, allemaal met twee lege stoelen tussen hen in. Het ziet er vreemd uit: net een eindexamenklas in een gymzaal.
Burgemeester Spies had als vanouds de zaak goed in de hand. De raadsleden kwamen in beeld als ze aan het woord waren. De stemmingen konden bij hand opsteken. En zowaar, er werd niet gestemd als een amendement of motie bij voorbaat kansloos was.

De gemeenteraad zou eigenlijk pas in juli op deze manier vergaderen. Maar, de installatie van de nieuwe wethouder gooide roet in het eten. Of eigenlijk juist niet. Dus met dank aan GroenLinks en haar wethouder Erik van Zuylen. We doen weer min of meer normaal in de politiek.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.

Alphense Zendmast vandaag 12:13

Alphense zendmast oranje verlicht voor opening nieuwe bibliotheek

Vandaag, zaterdag 26 september, opent de nieuwe bibliotheek in het Alphense centrum officieel haar deuren. Speciaal voor deze gelegenheid kleurt de Alphense zendmast oranje, de kleur waar Bibliotheek Rijn en Venen om bekend staat.   

Overige vandaag 10:52

Help leerlingen met enquête over milieuvriendelijk toilet

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum hebben een opdracht gekregen van het Hoogheemraadschap van Rijnland om een milieuvriendelijk toilet te maken wat onder andere poep en plas van elkaar scheidt. Help jij hen door deze enquête in te vullen?

Evenementen vandaag 09:02

Coronaproof Burendag vieren, hoe doe je dat?

Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. Omdat alles dit jaar coronaproof moet, hebben wij een aantal tips verzameld om toch Burendag te kunnen vieren.