Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Nostalgie

Het is een utopie. Een mooie droom, te goed en te groot om waar te zijn. Deze kan zo in het rijtje megalomane projecten. Naast de glazen kas a.k.a. het stadhuis, het hippisch centrum oftewel de plaatselijke manege, de brug naar Nergenshuizen ook bekend als Maximabrug en dan nu het miniziggodrome.

Ergens op een parkeerplaats bij de sportvelden of op een braakliggend terrein op een industriegebied verrijst een grote hal. Te groot voor servet en te klein als tafellaken. Hier komen dan fantastische theatervoorstellingen, grote sportwedstrijden en mooie evenementen.

Nu gaan evenementen, sport en theater helemaal niet zo goed samen. Waarom niet? Heel eenvoudig: ze vallen allemaal in het weekeinde omdat deze branches allemaal in de vrijetijdseconomie zitten.

Sportwedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag. Ga maar kijken op de voetbalvelden en in de Limeshal. Megadruk in het weekeinde en geen kip te zien op een doordeweekse dag.
Evenementen ook allemaal in het weekeinde. Ik denk niet dat het Zomerspektakel veel bezoekers trekt op maandagochtend en datzelfde geldt voor een leuke vrijetijdsbeurs, een Pasar Malam of een spiritueel congres.
Een zichzelf respecterend theater heeft altijd op vrijdag, zaterdag en zondag een mooi programma. Ook hier is het op weekdagen veel minder druk.

En ook niet onbelangrijk: evenementen, sportgala’s en theatervoorstellingen hebben veel tijd achter de schermen nodig om op te bouwen en af te breken.

Wat ik me wel kan voorstellen op die parkeerplaats bij de MAX is een moderne versie van de Rijnstreekhal waar alle sportverenigingen in Alphen heel blij van worden. Met een fraaie tribune voor het publiek. Die kan dan ook gebruikt worden tijdens evenementen zoals een Boksgala of een popconcert met zitplaatsen op de tribune en staplaatsen in de zaal of een zaal vol etende, dansende en feestende mensen tijdens de Oktoberfeesten of het Carnaval.

Die dubbel, sport en evenementen, is een kwestie van goed plannen en samenwerken met de Limeshal. In de ene hal iets aparts? Dan is de andere hal voor de gewone sporters.
Een theaterfunctie erbij is opnieuw vragen om moeilijkheden. Denk alleen al aan de trekwanden en wat een ruimte die innemen.

Bovendien is dit wel erg terug naar af. Naar de tijd dat Neerlands Hoop optrad in Gebouw Nabij en Bassie & Adriaan in de Rijnstreekhal. Slecht geluid, beroerde entourage. Maar ja, veertig jaar later is het nostalgie. En daar moeten we net zo hard voor uitkijken als voor die megalomane ideeën van de dames en heren politici.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.