Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Nostalgie

Het is een utopie. Een mooie droom, te goed en te groot om waar te zijn. Deze kan zo in het rijtje megalomane projecten. Naast de glazen kas a.k.a. het stadhuis, het hippisch centrum oftewel de plaatselijke manege, de brug naar Nergenshuizen ook bekend als Maximabrug en dan nu het miniziggodrome.

Ergens op een parkeerplaats bij de sportvelden of op een braakliggend terrein op een industriegebied verrijst een grote hal. Te groot voor servet en te klein als tafellaken. Hier komen dan fantastische theatervoorstellingen, grote sportwedstrijden en mooie evenementen.

Nu gaan evenementen, sport en theater helemaal niet zo goed samen. Waarom niet? Heel eenvoudig: ze vallen allemaal in het weekeinde omdat deze branches allemaal in de vrijetijdseconomie zitten.

Sportwedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag. Ga maar kijken op de voetbalvelden en in de Limeshal. Megadruk in het weekeinde en geen kip te zien op een doordeweekse dag.
Evenementen ook allemaal in het weekeinde. Ik denk niet dat het Zomerspektakel veel bezoekers trekt op maandagochtend en datzelfde geldt voor een leuke vrijetijdsbeurs, een Pasar Malam of een spiritueel congres.
Een zichzelf respecterend theater heeft altijd op vrijdag, zaterdag en zondag een mooi programma. Ook hier is het op weekdagen veel minder druk.

En ook niet onbelangrijk: evenementen, sportgala’s en theatervoorstellingen hebben veel tijd achter de schermen nodig om op te bouwen en af te breken.

Wat ik me wel kan voorstellen op die parkeerplaats bij de MAX is een moderne versie van de Rijnstreekhal waar alle sportverenigingen in Alphen heel blij van worden. Met een fraaie tribune voor het publiek. Die kan dan ook gebruikt worden tijdens evenementen zoals een Boksgala of een popconcert met zitplaatsen op de tribune en staplaatsen in de zaal of een zaal vol etende, dansende en feestende mensen tijdens de Oktoberfeesten of het Carnaval.

Die dubbel, sport en evenementen, is een kwestie van goed plannen en samenwerken met de Limeshal. In de ene hal iets aparts? Dan is de andere hal voor de gewone sporters.
Een theaterfunctie erbij is opnieuw vragen om moeilijkheden. Denk alleen al aan de trekwanden en wat een ruimte die innemen.

Bovendien is dit wel erg terug naar af. Naar de tijd dat Neerlands Hoop optrad in Gebouw Nabij en Bassie & Adriaan in de Rijnstreekhal. Slecht geluid, beroerde entourage. Maar ja, veertig jaar later is het nostalgie. En daar moeten we net zo hard voor uitkijken als voor die megalomane ideeën van de dames en heren politici.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort. 

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Avondklok

Ach ja, die avondklok. Voor een heleboel mensen maakt dat helemaal niks uit. Die kwamen toch al niet buiten na 9 uur ’s avonds. Soms uit gewoonte en soms omdat er toch niets te beleven viel op straat en in de horeca.