Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Politiek najaar

Koud terug van een lange rustige vakantie op Playa Balconia begint het politieke jaar weer. Door de coronacrisis werd het geen vrolijk weerzien, maar een voorzichtig live begin in de raadzaal voor de raadsleden en voor de rest online informatie via Teams.

Het online geblunder en gestuntel van voor de zomer is gelukkig over. Na slecht geluid en wegvallend beeld, gedoe met camera’s in slaapkamers, liggende raadsleden en openstaande microfoons over de hele linie, bleek dan nu dat het wel kan. Twee keer maar liefst  presentaties en vragen onder leiding van Frans Langerak en dat ging bijna feilloos.
Mijn onderbuik zegt dan, dat we bijna van dat coronagedoe af zijn. Dat is namelijk altijd zo als iets eenmaal goed lukt.

Op de eerste vergaderdag stond de tweede termijn van burgemeester Spies op de agenda. Dat was appeltje eitje voor de gemeenteraad. Na een besloten vergadering waarin de vertrouwenscommissie vol vertrouwen de burgemeester een verlenging gunde, volgde een vergadering zonder publiek van vijf minuten om de uitslag wereldkundig te maken.
Het leukste was de blijheid van Liesbeth Spies. Die echt heel graag burgermoeder van alle Alphenaren wil zijn en blijven. Ze vindt het hier een feestje en nooit saai.

De coronacrisis lijkt een soort van ver weg totdat je dus gedwongen een vergadering online moet bekijken. Dan is corona toch ineens weer dichtbij. De crisis heeft nog veel meer gevolgen. Bedrijven, organisaties en clubs kunnen weer wat meer dan voorheen, maar er zijn er ook een heleboel die op omvallen staan.
Een halfjaar zonder inkomen of zonder activiteiten is niet niks. Ik verwacht nog veel faillissementen.

Het wordt vooral moeilijk voor culturele instellingen, zelfstandig professionals en horecaondernemers. Daar zijn de klappen gevallen en dat heeft ook gevolgen voor de rest. Het betekent dat er ook harder op de deur van het gemeentehuis gaat worden geklopt om financiële bijdragen.

En dan zijn we terug bij de gemeentelijke politiek: het wordt een heet politiek najaar met veel vragen om subsidies en ondersteuning, maar met aanzienlijk minder geld om uit te geven dan voorheen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.