Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Resetten

Gelukkig Nieuwjaar mensen! Erger dan 2020 kan het niet worden… En hup daar was een geheel nieuwe coronavariant die nog veel besmettelijker is en die kennelijk vooral ook door kinderen wordt verspreid. En er is nog iets.

Laat ik nou denken dat 2020 al een soort van rampjaar was. Het halve bedrijfsleven valt om en dan vooral de horeca, de culturele sector en de zelfstandig professionals. De maatregelen lijken nog erger uit te pakken dan de ziekte zelf.
Het Kabinet weet dat ook en dus zijn er veel steunmaatregelen. Dat is echter nooit genoeg om iedereen op het niveau van begin 2020 te houden, toen we allemaal nog dachten dat het virus vooral elders zou huishouden en wel onder controle te krijgen was.

Gewoon 1,5 meter afstand houden, heel vaak je handen wassen en in je elleboog niezen. Waar ze even niet aan hadden gedacht is de buitengewoon eigenwijze natuur van al die mensen die dat dus moeten doen. Er is inmiddels een mondkapje voor openbare ruimten bij gekomen en een redelijk strenge lockdown. Er mankeert nog een avondklok en alles dicht behalve apotheek en supermarkt. En toch zijn er wappies die dat allemaal niet serieus nemen.

Al het gedoe rond het virus was tot woensdagavond heel belangrijk, omdat de eerste vaccinatie eindelijk in Nederland werd gegeven. Dat werd opeens totaal overschaduwd door de Bestorming van het Capitol door aanhangers van en opgehitst door, let op, de belangrijkste president in de hele wereld  Trump.

Als zoiets in de US kan gebeuren, kan het ook bij ons. En het is ook al bij ons gebeurd. Het zag er alleen anders uit. Maak niet de vergissing dat de Hitlerjugend op een andere manier werd bespeeld dan de meute die in Washington tekeerging.
Mensen tegen elkaar opzetten is van alle tijden. Zo zijn de Jodenvervolgingen ontstaan. En de heksenjachten. En de grote oorlogen. Allemaal populistische ophitserij met ergens aan de top een arrogante klootzak die zichzelf zwaar overschat als mens.
Populisme, uitsluiten van groepen, haat preken. Het is er ook bij ons. In de Tweede Kamer, in gemeenteraden, maar ook gewoon op straat en in de buurt.

Even terug naar het virus. Als we dat onder controle hebben, is het tijd om eens stevig het leven te resetten. Weg uit de ratrace. Weg met de wegwerpmaatschappij. En vooral belangrijk maken wat er belangrijk bleek te zijn in coronatijd: andere mensen!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 12:50

Uniek én hartverwarmend: kledingactie om de Alphense horeca te steunen

Alphen krijgt een eigen kledinglijn. En niet zomaar een kledinglijn! Alle marge komt namelijk ten goede aan de door corona getroffen Alphense horecaondernemers. De kledinglijn bestaat uit hoodies en T-shirts, waarbij € 12,50 netto per verkocht item ten goede komt aan de favoriete horecagelegenheid van de koper.

Advertorial Sport vandaag 12:13

Alphia wil Alphense jeugd in beweging brengen en start lokale campagne

Voetbalvereniging Alphia start met een lokale campagne gericht op de Alphense jeugd. Met deze campagne wil de voetbalclub niet alleen nieuwe jeugdleden werven, maar ook een onderliggende boodschap verspreiden aan de jeugd: ga lekker voetballen, juist in deze tijd.