Michou Studio Salt n Pepper

MINERVA Rode cijfertjes

De persconferentie is geweest en we weten dat we weer bij elke winkel ongestraft kunnen binnenlopen. Mondkapje op en anderhalve meter afstand. Dat wordt dan vertaald naar één koper per vijf vierkante meter. Lijkt mij goed uitgerekend zo.

De sportscholen mogen weer klanten binnen ontvangen. Voetbal mag weer mét onderlinge wedstrijdjes maar zonder publiek. Betaalde seks mag ook weer en de nagelstyliste kan weer lakken. Het onderwijs is echt spekkoper. Alle scholen mogen open.

Het kind van de rekening zijn, alweer, de culturele sector en de horeca.
Om de een of andere duistere reden is de horeca helemaal het Sodom en Gomorra van de coronawereld. Omnikron weet natuurlijk dat een gezellige high tea tot allerlei toestanden leidt waardoor de besmetting via de sandwich en de scone over kan springen van het ene naar het andere slachtoffer.

In een museum, theater of concertzaal verspreidt het virus zich sneller dan in de drukke supermarkt of op het terras bij de voetbalclub of op het schoolplein. Zo via een Van Gogh in de decorstukken en door naar de pauken.
Maar hé, bandjes mogen weer oefenen en de schilderles gaat eindelijk wel door. Moet je wel je QR-code meenemen!

MKB-ondernemers in de detailhandel en horecaondernemers dreigden de afgelopen weken met ongehoorzaamheidsmaatregelen. Zij zouden zo’n beetje allemaal open gaan. Punt.
Nu de helft wel open mag, de gewone winkels, en de andere helft niet, de horeca, ben ik reuze benieuwd hoe dat zit met de solidariteit.

Solidariteit die je van de lokale overheid hier niet hoeft te verwachten. De regentenmentaliteit in het Alphense gemeentehuis neigt altijd al naar vooral de regels toepassen en niet echt naar meedenken.
Het zijn aardige mensen hoor. Maar hun niet geringe salaris staat eind van de maand gewoon op hun bankrekening en dat maakt ze toch een beetje wereldvreemd.

De winkeliers schrapen alle kleine beetjes bij elkaar in de hoop dat er ook echt mensen komen en dat niet hun hele clientèle ondertussen bij de online giganten koopt. De ondernemers in de horeca krijgen sowieso niets. Ja, een bankafschrift in rode cijfertjes.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.