Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Deze week was de Alphense domper dat de horecaondernemers op de Alphense golfbanen geen terras mogen openen in tegenstelling tot al hun horecacollega’s elders. De reden: de gemeente vindt dat restaurant De Zeeger op een sportcomplex zit. Het optimistische klaargezette terras heeft dan ook het einde van de eerste dag niet gehaald. Hetzelfde geldt voor Roest op de golfcourse van Benthuizen.

Nu heb ik dus een heleboel vraagtekens bij zo’n snelle actie van onze onvolprezen gemeentelijke handhavers. Ook de steun van burgemeester Spies voor de sluitingsacties vind ik niet erg invoelend. Gelukkig ben ik niet de enige, want ook een aantal politieke partijen denkt er zo over. Als het zo kort door de bocht gaat als een beginnersslag vanaf de tee, vinden zij dat er veel meer mogelijk moet zijn.

Speciaal als een verbod zo’n dubieus tintje heeft als een openbaar restaurant in een groot openbaar recreatiegebied waar normaal gesproken Jan en Alleman kan afspreken, dineren of een drankje drinken.
Het gaat niet over een door vrijwilligers gerunde bier- en kroketkantine van een gemiddelde noodlijdende sportclub. Het gaat over volwaardige gerenommeerde restaurants die zelfstandig worden uitgebaat.

Als het trouwens bij de golfbaan niet mag, dan kan ik nog wel een paar plekken bedenken. Bijvoorbeeld een uitspanning bij een waterskibaan. Of het pannenkoekenhuis en de bistrobar inclusief midgetgolfbaan en klimpark. Die dus wel iedereen op hun fraaie terras  mogen verwelkomen.

En misschien moeten we alle terrassen langs de Oude Rijn en de Gouwe ook ontruimen, want daar komen alle watersporters met hun kano, roeiboot, sloep of sup langs. En soms leggen ze ook nog stiekem aan om een vorkje op het terras te prikken.

Nu heeft Alphen aan den Rijn sowieso een behoorlijk groot financieel appeltje met de Stichting Golfcourse te schillen. Desondanks kan ik me niet voorstellen dat het ontruimde terras van het heerlijk tussen de groene golfbanen en openbare fiets- en wandelpaden gelegen restaurant daar iets mee te maken heeft. Of zouden de boa’s die fietsers en wandelaars ook meetellen als sportbeoefenaars?


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Politie gisteren 17:02

Man is rijbewijs kwijt nadat hij met slok te veel op ging rijden

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft een Alphense bestuurder wel heel diep in het glaasje gekeken. De 20-jarige man blies als beginnend bestuurder maar liefst 560 UG/L. Dat is meer dan zes keer zoveel als de toegestane hoeveelheid. 

Winacties tien jaar Alphens gisteren 15:38

WINNEN: één jaar lang gratis friet van Bram Ladage

Houd jij wel van goudgele, knapperige én handgesneden friet? Let dan op, want als je dinsdag 22 juni een frietje koopt bij Bram Ladage, maak je kans op één jaar lang gratis friet*!