Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

De nieuwe wethouder van GroenLinks, Erik van Zuylen, zag het als een geluk bij een ongeluk dat het theater toch al de hele zomer gesloten is en dus niets had geboekt. Je mag het niet zeggen, maar bij die bedragen denken we dat allemaal.
Je zou trouwens denken dat als een voorstelling niet wordt gespeeld dat je die dan ook niet hoeft te betalen als theater zijnde. Dat blijkt echter niet zo te zijn. Er zijn allerlei kosten die wel degelijk moeten worden voldaan.

Bovendien is het einde van de corona-ellende voor de theaterwereld nog niet in zicht. Door de anderhalve meter regeling mogen er sowieso minder mensen naar binnen en dus zijn ook de inkomsten van wel gespeelde voorstellingen minder. Het voordeel bij dit nadeel is dat de zaal sneller vol lijkt.

Even terug naar dat geld en de optimistische GroenLinks wethouder. Natuurlijk is het niet fijn dat er een klap geld naar het theater is gegaan omdat ze de hele zomer dicht zijn voor een verbouwing en er daarom de hele zomer geen inkomsten zijn. Maar daar hadden we al op gerekend, aldus de wethouder.
Dat corona er bovenop kwam en toevallig overlapte. Soit. Maar er moet ook nog geld bij gewoon omdat er altijd geld bij moet. 'Er is geen enkel theater in Nederland winstgevend', aldus Van Zuylen. En daar heeft hij gelijk in.

Dus vindt deze gloedjenagelnieuwe wethouder dat het theater zo snel mogelijk structureel geregeld moet worden. Elke keer geld erbij, omdat er weer eisen worden gesteld waaraan geen enkel theater kan voldoen, is ook niks. Dus nu werken aan een realistische exploitatie en een structurele subsidie die voldoet.

Het is de eerste wethouder die dit klip en klaar stelt. Sinds het theater er door een aantal partijen, met PvdA voorop, doorheen is gejast, is het sukkelen. Het theater is fantastisch. Het theater is een cultureel pareltje. Het theater moet dus ook zo behandeld worden. Kom dus maar op met je portemonnee, wethouder Erik!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.