Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Thorbeckeplein

Het is bijna, of misschien wel zeker, on-Alphens zoals het Thorbeckeplein er tegenwoordig bij ligt. Gezellige kleine zaakjes, zoals de ijssalon en Fijn en de buurt-Italiaan. Maar ook mooie grote horeca zoals Maggie Blue in het oude Nutsgebouw.

Het is er echt leuk geworden. Wie had dat gedacht toen het plein er jarenlang bij lag als een doods afbraakgebied. Je kunt er nu op een doordeweekse avond rustig een hapje eten in de piepkleine Osteria en daarna afzakken naar de drukte bij Maggie’s. En niet om het een of ander, een deel van de charme is natuurlijk ook dat je bekenden tegen het lijf loopt.
Niet dat er iets mis is met de Julianastraat. Ook daar kom ik al jaren, bij de Burgemeester en bij de Wijnbar, en ook daar kom ik van alles en iedereen tegen. Zo af en toe ook om de hoek bij De Zaak op het terras, speciaal in de zomer als er in de stad iets te doen is.

Om de een of andere reden heeft het Alphense centrumgebied de reputatie van saai, geen terrassen en niet gezellig. Dat is volkomen ten onrechte. Zowel de horeca aan de Oude Rijn en het Rijnplein als die langs de Kromme Aar en rond het Thorbeckeplein zijn prima te doen.
Het is echter niet alleen de horeca die een stad gezellig maakt. Het is ook de inrichting van een plein, de bomen, leuke etalages en speciaal in Alphen-Stad: het water dat nooit ver weg is.

Van de week vroeg iemand mij of ik spontaan iets leuks en/of moois op kon noemen aan Alphen aan den Rijn. Daar moest ik aan denken toen ik donderdagavond met vriendin zat te genieten aan een piepklein tafeltje aan het raam met uitzicht op de enorme kerstboom op het Thorbeckeplein. Dubbel leuk dat de ober mij herkende van mijn blogs op Alphens.nl. Beroemd in de supermarkt, zullen we maar zeggen.

Ik had de Oudshoornsekerk genoemd als iets moois in de stad, want dat schoot me zo te binnen. Ik heb namelijk iets met kerken, dus het had ook de Bonifatius kunnen zijn. Maar ik had net zo goed het nieuwe Thorbeckeplein kunnen noemen. Dat is ook een heel geslaagd stukje Alphen geworden. Maar daar was ik toen nog niet geweest…


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 19:57

MINERVA Kluisje

De chronisch zieke medemens heeft het op dit moment lastiger dan ooit. Door de maatregelen tegen corona. Vooral als je verder een soort van goed functioneert, moet je nog meer dan anders tussen alle obstakels door laveren om een enigszins normaal leven te leiden.

Overige gisteren 18:13

Kunstenaars van Atelier Verfstreken fleuren winkelcentrum op met muurschildering

De kunstenaars van Atelier Verfstreken hebben een mooie opdracht gekregen van de winkeliersvereniging van winkelcentrum De Aarhof. Zij mogen een muurschildering maken in het gedeelte dat naar de nieuwe parkeergarage leidt. “Het is heerlijk om zo midden in het centrum van Alphen met elkaar bezig te zijn.”

Advertorial Overige gisteren 17:25

Dit weekend open dagen bij Ski & Snowboard Xperience

Om alvast vooruit te lopen op de wintersportpret organiseert Ski & Snowboard Xperience Alphen aan den Rijn dit weekend open dagen. Op zaterdag en zondag kun je tussen 10:00 en 17:00 uur terecht voor diverse activiteiten. Een ideale manier om je voor te bereiden op het komende wintersportseizoen!