Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Thorbeckeplein

Het is bijna, of misschien wel zeker, on-Alphens zoals het Thorbeckeplein er tegenwoordig bij ligt. Gezellige kleine zaakjes, zoals de ijssalon en Fijn en de buurt-Italiaan. Maar ook mooie grote horeca zoals Maggie Blue in het oude Nutsgebouw.

Het is er echt leuk geworden. Wie had dat gedacht toen het plein er jarenlang bij lag als een doods afbraakgebied. Je kunt er nu op een doordeweekse avond rustig een hapje eten in de piepkleine Osteria en daarna afzakken naar de drukte bij Maggie’s. En niet om het een of ander, een deel van de charme is natuurlijk ook dat je bekenden tegen het lijf loopt.
Niet dat er iets mis is met de Julianastraat. Ook daar kom ik al jaren, bij de Burgemeester en bij de Wijnbar, en ook daar kom ik van alles en iedereen tegen. Zo af en toe ook om de hoek bij De Zaak op het terras, speciaal in de zomer als er in de stad iets te doen is.

Om de een of andere reden heeft het Alphense centrumgebied de reputatie van saai, geen terrassen en niet gezellig. Dat is volkomen ten onrechte. Zowel de horeca aan de Oude Rijn en het Rijnplein als die langs de Kromme Aar en rond het Thorbeckeplein zijn prima te doen.
Het is echter niet alleen de horeca die een stad gezellig maakt. Het is ook de inrichting van een plein, de bomen, leuke etalages en speciaal in Alphen-Stad: het water dat nooit ver weg is.

Van de week vroeg iemand mij of ik spontaan iets leuks en/of moois op kon noemen aan Alphen aan den Rijn. Daar moest ik aan denken toen ik donderdagavond met vriendin zat te genieten aan een piepklein tafeltje aan het raam met uitzicht op de enorme kerstboom op het Thorbeckeplein. Dubbel leuk dat de ober mij herkende van mijn blogs op Alphens.nl. Beroemd in de supermarkt, zullen we maar zeggen.

Ik had de Oudshoornsekerk genoemd als iets moois in de stad, want dat schoot me zo te binnen. Ik heb namelijk iets met kerken, dus het had ook de Bonifatius kunnen zijn. Maar ik had net zo goed het nieuwe Thorbeckeplein kunnen noemen. Dat is ook een heel geslaagd stukje Alphen geworden. Maar daar was ik toen nog niet geweest…


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.