Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Tien kleine negertjes

Zo pal na de zomervakantie is de Alphense politiek nog lang niet op volle kracht vooruit aan het denken. De wethouders praten nog niet echt met de media. De raadsleden zijn nog niet opgedoken. Het verkiezingsgerammel is al wel begonnen met een paar opmerkelijke wisselingen van de wacht.

Opvallend is sowieso dat twee van de drie coalitiepartijen al met de top van de kieslijst komen, terwijl de derde nog helemaal niets heeft laten horen. CDA en GroenLinks rammelen volop. Nieuw Elan houdt nog even de lippen stijf op elkaar.

Opmerkelijk nieuwtje is de kavelruil in het CDA. De complete top wordt vervangen. Donderdag kwam het nieuws dat Marjon Verkleij het stokje doorgeeft aan vicefractievoorzitter Jeroen van Gool.
En vrijdag werd het vertrek uit de politiek van de huidige wethouder van financiën en infrastructuur Kees van Velzen aangekondigd met in zijn kielzog de huidige wethouder sociale zaken, Han de Jager. Beide CDA-ers willen het stokje overgeven aan jongere partijgenoten.

GroenLinks krijgt een nieuwe lijsttrekker in raadslid José Huls. Overigens is oud-lijsttrekker en fractievoorzitter René Driesen niet van plan om met het raadswerk te stoppen. De plek in de schijnwerpers is voor José, de nummer twee op de lijst is gewoon René.

Nieuw Elan zwijgt ondertussen in alle talen, maar ik voorspel dat daar de oude lijstrekker ook de nieuwe is. Ook is er tussen neus en lippen door al gemeld dat Gerard van As niet ongenegen is om nog een termijn als wethouder door te gaan. De man heeft energie voor tien, dus dat zou mij in ieder geval niet verbazen. Van As houdt het echter bij dit tipje van de sluier en heeft zich voorgenomen om pas een besluit te nemen vlak voordat het Uur U daar is.

De twee jongste wethouders, Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) en Erik van Zuylen (GroenLinks), willen graag opnieuw wethouder worden. Daarvoor zullen zij uiteraard eerst met winst uit de verkiezingen moeten komen en dan nog kunnen zij buiten de pot piesen.

Zoals nu landelijk blijkt, hangt alles af van de coalitieonderhandelingen en die kunnen, het is net de Tien kleine negertjes, voor iedereen roet in het eten gooien.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.