Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Tiny Houses

Jongeren willen heel graag tiny houses. Starters willen heel graag tiny houses. De gemeenteraad wil heel graag tiny houses. En dus is er tijdens de laatste raadsvergadering een initiatiefvoorstel door de voltallige gemeenteraad aan burgemeester en wethouders aangeboden met het verzoek om met een voorstel te komen.

Nu zijn er in dat voorstel meteen een paar locaties genoemd die geschikt zouden zijn. Dat zijn vooral al heel lang leegstaande kavels op een aantal industrieterreinen. Dus moeten er natuurlijk wel genoeg tiny houses bij elkaar komen te staan om een veilige woongemeenschap oftewel een gezellig buurtje op te bouwen.

Nu wil het toeval dat er maar liefst 58 woonunits in ons eigen Alphen- Stad te koop staan. Daar hebben de afgelopen jaren bewoners van ActiVite verpleeghuis Zuidervaart in gewoond. Zij moesten hun oude stek verlaten toen hun nieuwe onderkomen nog niet klaar was. Dus woonden ze tijdelijk in gelijkvloerse studio’s met eigen douche, toilet en pantry.
Die 58 units zitten in 180 containers. Er zijn niet alleen woonunits, maar er is ook een receptie en er zijn verschillende gemeenschappelijk ruimten. CV, airco, elektra, verlichting, brandslanghaspels en netwerken zijn ingebouwd.

Wat wil je nog meer als een geweldig project tiny houses?
Als het goed genoeg is voor onze senioren is het ook goed genoeg voor onze jongeren, denk ik dan. En bovendien kant-en-klaar en van alle gemakken voorzien.
Het complete tijdelijke verpleeghuis kan zo worden opgepakt en ergens op de wereld weer worden neergezet. Dat zegt althans de digitale veilingmeester van de verkopende partij.

Wat ik dan niet begrijp, is dat de gemeente Alphen aan den Rijn niet gewoon bovenop die woonunits springt en ze op een van die al heel lang leegstaande kavels plaatst. Of ze een tijdje opslaat op de gemeentewerf. Of op zo’n leegstaand kavel op een industrieterrein.

Het enige wat er echt moet gebeuren is een nette bestemmingsplanwijziging doorvoeren. En die woonunits moeten voor 14 september worden opgehaald…

Minerva is tot eind augustus met vakantie!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Graan

In de eerste periode van het Romeinse castellum Albaniana moet het leger voor haar eigen voedsel zorgen. En dat is niet gemakkelijk. In de regio zijn op de hoger gelegen gronden wel ijzertijdboerderijen, maar de bewoners zijn zelfvoorzienend. De villa's, grote Romeinse productieboerderijen, ontbreken.

Cultuur vandaag 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Maatschappelijk gisteren 17:41

Pilot voor toezicht houden bij Zegerplas deze zomer van start

In de zomer zoeken veel Alphenaren de verkoeling op, waarvoor de Zegerplas een populaire plek is. Bij drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dit te voorkomen, gaan vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade in de zomermaanden als proef toezicht houden bij de Zegerplas.