Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Tiny Houses

Jongeren willen heel graag tiny houses. Starters willen heel graag tiny houses. De gemeenteraad wil heel graag tiny houses. En dus is er tijdens de laatste raadsvergadering een initiatiefvoorstel door de voltallige gemeenteraad aan burgemeester en wethouders aangeboden met het verzoek om met een voorstel te komen.

Nu zijn er in dat voorstel meteen een paar locaties genoemd die geschikt zouden zijn. Dat zijn vooral al heel lang leegstaande kavels op een aantal industrieterreinen. Dus moeten er natuurlijk wel genoeg tiny houses bij elkaar komen te staan om een veilige woongemeenschap oftewel een gezellig buurtje op te bouwen.

Nu wil het toeval dat er maar liefst 58 woonunits in ons eigen Alphen- Stad te koop staan. Daar hebben de afgelopen jaren bewoners van ActiVite verpleeghuis Zuidervaart in gewoond. Zij moesten hun oude stek verlaten toen hun nieuwe onderkomen nog niet klaar was. Dus woonden ze tijdelijk in gelijkvloerse studio’s met eigen douche, toilet en pantry.
Die 58 units zitten in 180 containers. Er zijn niet alleen woonunits, maar er is ook een receptie en er zijn verschillende gemeenschappelijk ruimten. CV, airco, elektra, verlichting, brandslanghaspels en netwerken zijn ingebouwd.

Wat wil je nog meer als een geweldig project tiny houses?
Als het goed genoeg is voor onze senioren is het ook goed genoeg voor onze jongeren, denk ik dan. En bovendien kant-en-klaar en van alle gemakken voorzien.
Het complete tijdelijke verpleeghuis kan zo worden opgepakt en ergens op de wereld weer worden neergezet. Dat zegt althans de digitale veilingmeester van de verkopende partij.

Wat ik dan niet begrijp, is dat de gemeente Alphen aan den Rijn niet gewoon bovenop die woonunits springt en ze op een van die al heel lang leegstaande kavels plaatst. Of ze een tijdje opslaat op de gemeentewerf. Of op zo’n leegstaand kavel op een industrieterrein.

Het enige wat er echt moet gebeuren is een nette bestemmingsplanwijziging doorvoeren. En die woonunits moeten voor 14 september worden opgehaald…

Minerva is tot eind augustus met vakantie!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.