Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Trekpleister

In elke gemeente, dus ook hier, wordt ongeveer een kwart van de woningen gebouwd voor sociale huurders. Dat zijn mensen die minder dan een gemiddeld inkomen hebben. De woningen zijn dus niet voor Jan Modaal. Die piest namelijk precies buiten de sociale pot en moet het doen met woningen voor het middensegment.

Een oppositiepartij als de Alphense PvdA grijpt elke gelegenheid aan om net te doen alsof dit de enige partij is die het iets kan schelen hoe het met inwoners met een kleinere portemonnee gaat. Dat is uiteraard niet het geval.
Elke regeling voor gewone mensen wordt gesteund door vrijwel de complete gemeenteraad, want zo’n snipperpartij bereikt echt helemaal niets in haar eentje. Dat geldt dus ook voor de regels rond sociale huurwoningen én de regels voor het ‘middensegment’.

Er is woningnood. Dat is een gegeven waar je geen andere mening over kunt hebben. De cijfers laten zien dat er meer mensen een woning nodig hebben dan dat er woningen zijn.
Omdat er buiten de stads- of dorpsgrenzen niet gebouwd mag worden van de provincie Zuid-Holland zijn voor Alphen-Stad inmiddels allerlei noodgrepen bedacht.
Waarom alleen voor de stad? Omdat daar aanzienlijk meer mensen een woning nodig hebben dan in de dorpen. Logisch toch?

Gelukkig zijn er hier en daar nieuwbouwprojecten die in deze tijd dan toch van de grond komen. Stadshart Lage Zijde is een mooi voorbeeld. Hier is gebouwd bij het leven en inmiddels is het allerlaatste concept voor het allerlaatste stukje grond bedacht: twee fantastische woontorens op winkelcentrum Aarhof.
Het winkelcentrum is totaal verouderd en is inmiddels de vreemde eend in het gerenoveerde Stadshart. Een flinke ingreep is dus wel nodig.
De mannen van Sleeping Beauty willen de beide woontorens bouwen, zodat ze genoeg geld hebben om het winkelcentrum een forse lift te geven. Dat kost namelijk iets van honderd miljoen euro.

Dan denk je dat alle politieke partijen dat snappen, in hun handjes knijpen en de vlag uithangen. Henk Goes van de PvdA echter vindt het allemaal wel prachtig, maar kan het niet laten om doodleuk te zeggen: 'ik neem aan dat er 25 procent sociale huur in de woontorens komt?'

Duh Henk… alsof je met sociale huur 100 miljoen kunt binnen harken om een verloederd winkelcentrum naar dé trekpleister van het Alphense Stadshart om te bouwen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.

Calamiteiten vandaag 11:44

Bedreiging op de Klepperman, politie zoekt verdachte

Er is een Burgernet bericht uitgestuurd voor een verdachte situatie aan de Klepperman (2401 GH) in Alphen. De politie is op zoek naar een verdachte en heeft daarvoor een signalement vrijgegeven.

Voor Kinderen vandaag 10:41

Het Alphens Sinterklaas Journaal ook dit jaar op Alphens.nl

Het nieuwe seizoen van Het Alphens Sinterklaas Journaal is ook dit jaar weer te zien via Alphens.nl. Het is dit jaar een bijzondere editie van de bekende kinderserie uit Alphen aan den Rijn, het is namelijk het tiende seizoen!

Coronavirus in Alphen vandaag 09:46

Politieagenten en BOA's gaan in gesprek met minister Grapperhaus

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus is dinsdag 27 oktober in gesprek gegaan met politieagenten en BOA’s uit de regio. Bij dit gesprek waren ook twee agenten van de noodhulp en horecasurveillance in Alphen aanwezig.