Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Trekpleister

In elke gemeente, dus ook hier, wordt ongeveer een kwart van de woningen gebouwd voor sociale huurders. Dat zijn mensen die minder dan een gemiddeld inkomen hebben. De woningen zijn dus niet voor Jan Modaal. Die piest namelijk precies buiten de sociale pot en moet het doen met woningen voor het middensegment.

Een oppositiepartij als de Alphense PvdA grijpt elke gelegenheid aan om net te doen alsof dit de enige partij is die het iets kan schelen hoe het met inwoners met een kleinere portemonnee gaat. Dat is uiteraard niet het geval.
Elke regeling voor gewone mensen wordt gesteund door vrijwel de complete gemeenteraad, want zo’n snipperpartij bereikt echt helemaal niets in haar eentje. Dat geldt dus ook voor de regels rond sociale huurwoningen én de regels voor het ‘middensegment’.

Er is woningnood. Dat is een gegeven waar je geen andere mening over kunt hebben. De cijfers laten zien dat er meer mensen een woning nodig hebben dan dat er woningen zijn.
Omdat er buiten de stads- of dorpsgrenzen niet gebouwd mag worden van de provincie Zuid-Holland zijn voor Alphen-Stad inmiddels allerlei noodgrepen bedacht.
Waarom alleen voor de stad? Omdat daar aanzienlijk meer mensen een woning nodig hebben dan in de dorpen. Logisch toch?

Gelukkig zijn er hier en daar nieuwbouwprojecten die in deze tijd dan toch van de grond komen. Stadshart Lage Zijde is een mooi voorbeeld. Hier is gebouwd bij het leven en inmiddels is het allerlaatste concept voor het allerlaatste stukje grond bedacht: twee fantastische woontorens op winkelcentrum Aarhof.
Het winkelcentrum is totaal verouderd en is inmiddels de vreemde eend in het gerenoveerde Stadshart. Een flinke ingreep is dus wel nodig.
De mannen van Sleeping Beauty willen de beide woontorens bouwen, zodat ze genoeg geld hebben om het winkelcentrum een forse lift te geven. Dat kost namelijk iets van honderd miljoen euro.

Dan denk je dat alle politieke partijen dat snappen, in hun handjes knijpen en de vlag uithangen. Henk Goes van de PvdA echter vindt het allemaal wel prachtig, maar kan het niet laten om doodleuk te zeggen: 'ik neem aan dat er 25 procent sociale huur in de woontorens komt?'

Duh Henk… alsof je met sociale huur 100 miljoen kunt binnen harken om een verloederd winkelcentrum naar dé trekpleister van het Alphense Stadshart om te bouwen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:08

Buitenbad zwembad De Hoorn vanaf vrijdag geopend voor Winterzwemmen

Vanaf vrijdag 22 januari is het buitenbad van zwembad De Hoorn geopend voor winterzwemmen. Mensen die behoefte hebben aan een duik in het warme water kunnen zwemmen in het buitenbad. Zwembad De Hoorn volgt hiermee het voorbeeld van De Mirandabad in Amsterdam dat al enkele weken geopend is.

Algemeen vandaag 16:04

Veertien zwaaistenen als verbindingsfactor in de Alphense Edelstenenbuurt

In september 2020 werd Joke Amelunxen, coördinator van stuurgroep De Blije Wijk, getipt over de projecten van Kern met Pit, een organisatie die mensen uitdaagt om binnen een jaar hun droom voor de buurt waar te maken. ‘’We wilden altijd al iets doen voor onze buurt, al snel kwam het idee van de zwaaistenen naar boven bij de Stuurgroep.''

Advertorial Horeca vandaag 15:09

Goede voornemens makkelijker volhouden?

In deze rare, stressvolle tijden willen veel mensen ook goed voor zichzelf (blijven) zorgen. Dus hebben we allemaal weer goede voornemens. Maar ondertussen hebben we het ook allemaal drukker dan ooit met het combineren van werk en thuis-onderwijs, en zijn sportscholen gesloten. Hoe zorg je dan dat je toch zonder al te veel moeite goed voor jezelf kan blijven zorgen?