Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Er is nog helemaal niet gesproken over standpunten en ook niet over samen regeren. Eerst samen op de bank, daarna samen stratego spelen en na afloop een gezellig theekransje. Dat is de volgorde. De conservatieve vleugel is het er vooralsnog zelfs niet over eens of ze wel met elkaar door een deur kunnen.

Nu zie je nooit gebeuren, landelijk niet en lokaal ook niet, dat een politieke formatie binnen de kortste keren lukt. Zelfs niet als op papier alles klopt. Vier partijen met een ruime meerderheid en allemaal zitten ze in de conservatieve hoek.

In je uppie ben je geen cluppie, citaatje van een actie van Alphense Boys van een paar jaar geleden. En in je uppie kun je ook geen regering vormen. De koppen van Wilders en Omtzigt zie ik nog wel stevig tegen elkaar beuken. Wilders wil het zoals hij het wil en Omtzigt is geen haar beter.

Mark Rutte heeft op de achtergrond ondertussen nog altijd een stevige vinger in de pap bij de VVD. Anders zou hij wel op Ibiza zitten of op een ander zonnig eiland. Rutte heeft het briljante plan bedacht dat gedogen in de Tweede Kamer een goed idee is. Dan ligt de macht altijd bij de grote VVD en niet bij het minderheidskabinet.

Caroline van der Plas vindt het allemaal flauwekul. Gewoon met z’n allen om de tafel en de pijnpunten bespreken, want dan is de kou uit de lucht. O ja, en ophouden met dat gehakketak op social media.

Informateur Ronald Plasterk zit ondertussen mooi met de gebakken peren. Want hij kan wel informeren, maar als de VVD al een ander geniaal plan heeft en Omtzigt zich even stronteigenwijs als altijd opstelt, valt er niks te melden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.