Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.

Nu geloof ik nooit zo in weersvoorspellingen voor de komende maanden. Tenslotte gaat het ook voor de komende drie dagen nogal eens mis. Niet omdat de weermannen en –vrouwen er niets van snappen, maar gewoon omdat er altijd een foutmarge is. De natuur heeft er een handje van om precies in die foutmarge te kruipen. Dus fingers crossed dat het deze keer klopt van die heerlijke warme zomer.

Playa Balconia of The Back Yard. Dat zal het voor veel mensen voor het eerst in jaren wel worden. Niet dat dat erg is. Het is aanzienlijk normaler om in je eigen huis vrij te zijn en leuke dingen te doen, dan om als een eersteklas stresskip naar een of ander ver buitenland te gaan. Geldt vooral voor pietluttige eters, notoire klagers en voor iedereen die het thuis ook heerlijk vindt.

Nu we niet met z’n allen weg moeten in de vakantieperiode kunnen we ook weleens aandacht besteden aan ons eigen land, onze eigen regio en onze eigen stad. Daar is het namelijk ook heel leuk en er is ook best veel te doen. Anders kwamen die buitenlanders en dagjesmensen onze kant niet op.

Wat hier dan leuk is?
Zonnen op het Zegerstrand, slenteren door het Zegerplasgebied, kinderboerderijen, speeltuinen, vogelpark Avifauna, fietsroutes door het Groene Hart en hele mooie wandelroutes, kaasboerderijen, theetuinen, galerieën en kunstenaars, Boomkwekersmuseum, oudheidkamers, Museumpark Archeon, Heemgebied met IVN, en vooral het nieuwe klimpark niet vergeten. Soms is het gratis (of met je museumjaarkaart) en anders gaat het voor een kleine prijs.

Ook erg leuk is de Alphense horeca. Aan de Hoge Zijde met grote terrassen aan het water en kleine terrassen aan de straat. Aan de Lage Zijde met terrassen aan datzelfde water of aan de Kromme Aar. Iedere horecaondernemer staat te trappelen om er een geweldige zomer van te maken.
En of het nu in de buitenlucht is of binnen, alles gaat volgens de richtlijnen van het RIVM compleet met een eigen twist.

Ik hou het op Playa Balconia. Netjes achter de geraniums. En een grote oleander…


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.