Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.

Nu geloof ik nooit zo in weersvoorspellingen voor de komende maanden. Tenslotte gaat het ook voor de komende drie dagen nogal eens mis. Niet omdat de weermannen en –vrouwen er niets van snappen, maar gewoon omdat er altijd een foutmarge is. De natuur heeft er een handje van om precies in die foutmarge te kruipen. Dus fingers crossed dat het deze keer klopt van die heerlijke warme zomer.

Playa Balconia of The Back Yard. Dat zal het voor veel mensen voor het eerst in jaren wel worden. Niet dat dat erg is. Het is aanzienlijk normaler om in je eigen huis vrij te zijn en leuke dingen te doen, dan om als een eersteklas stresskip naar een of ander ver buitenland te gaan. Geldt vooral voor pietluttige eters, notoire klagers en voor iedereen die het thuis ook heerlijk vindt.

Nu we niet met z’n allen weg moeten in de vakantieperiode kunnen we ook weleens aandacht besteden aan ons eigen land, onze eigen regio en onze eigen stad. Daar is het namelijk ook heel leuk en er is ook best veel te doen. Anders kwamen die buitenlanders en dagjesmensen onze kant niet op.

Wat hier dan leuk is?
Zonnen op het Zegerstrand, slenteren door het Zegerplasgebied, kinderboerderijen, speeltuinen, vogelpark Avifauna, fietsroutes door het Groene Hart en hele mooie wandelroutes, kaasboerderijen, theetuinen, galerieën en kunstenaars, Boomkwekersmuseum, oudheidkamers, Museumpark Archeon, Heemgebied met IVN, en vooral het nieuwe klimpark niet vergeten. Soms is het gratis (of met je museumjaarkaart) en anders gaat het voor een kleine prijs.

Ook erg leuk is de Alphense horeca. Aan de Hoge Zijde met grote terrassen aan het water en kleine terrassen aan de straat. Aan de Lage Zijde met terrassen aan datzelfde water of aan de Kromme Aar. Iedere horecaondernemer staat te trappelen om er een geweldige zomer van te maken.
En of het nu in de buitenlucht is of binnen, alles gaat volgens de richtlijnen van het RIVM compleet met een eigen twist.

Ik hou het op Playa Balconia. Netjes achter de geraniums. En een grote oleander…


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 09:56

In de zomer rekenen we meer dan ooit op ons dak!

De zomer staat weer voor de deur en dat zullen we weten ook. Nederlandse zomers kenmerken zich door korte en hevige hittegolven, afgewisseld met extreme hoosbuien en onweer. De ene dag vallen de mussen van het dak, de volgende dag de dakpannen. Beschik je over een groot plat dak, dan is het zaak om voorbereid de zomer in te gaan!

Calamiteiten vandaag 09:07

Beschonken Oost-Europeaan veroorzaakt overlast

Op vrijdag 10 juli veroorzaakte een beschonken man van Oost-Europese afkomst flink wat overlast in Alphen. Bij de politie kwamen dan ook meerdere meldingen binnen. Toen de man ook nog betrapt werd bij het stelen van een fles wijn, werd hij aangehouden.

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.