Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.

Nu geloof ik nooit zo in weersvoorspellingen voor de komende maanden. Tenslotte gaat het ook voor de komende drie dagen nogal eens mis. Niet omdat de weermannen en –vrouwen er niets van snappen, maar gewoon omdat er altijd een foutmarge is. De natuur heeft er een handje van om precies in die foutmarge te kruipen. Dus fingers crossed dat het deze keer klopt van die heerlijke warme zomer.

Playa Balconia of The Back Yard. Dat zal het voor veel mensen voor het eerst in jaren wel worden. Niet dat dat erg is. Het is aanzienlijk normaler om in je eigen huis vrij te zijn en leuke dingen te doen, dan om als een eersteklas stresskip naar een of ander ver buitenland te gaan. Geldt vooral voor pietluttige eters, notoire klagers en voor iedereen die het thuis ook heerlijk vindt.

Nu we niet met z’n allen weg moeten in de vakantieperiode kunnen we ook weleens aandacht besteden aan ons eigen land, onze eigen regio en onze eigen stad. Daar is het namelijk ook heel leuk en er is ook best veel te doen. Anders kwamen die buitenlanders en dagjesmensen onze kant niet op.

Wat hier dan leuk is?
Zonnen op het Zegerstrand, slenteren door het Zegerplasgebied, kinderboerderijen, speeltuinen, vogelpark Avifauna, fietsroutes door het Groene Hart en hele mooie wandelroutes, kaasboerderijen, theetuinen, galerieën en kunstenaars, Boomkwekersmuseum, oudheidkamers, Museumpark Archeon, Heemgebied met IVN, en vooral het nieuwe klimpark niet vergeten. Soms is het gratis (of met je museumjaarkaart) en anders gaat het voor een kleine prijs.

Ook erg leuk is de Alphense horeca. Aan de Hoge Zijde met grote terrassen aan het water en kleine terrassen aan de straat. Aan de Lage Zijde met terrassen aan datzelfde water of aan de Kromme Aar. Iedere horecaondernemer staat te trappelen om er een geweldige zomer van te maken.
En of het nu in de buitenlucht is of binnen, alles gaat volgens de richtlijnen van het RIVM compleet met een eigen twist.

Ik hou het op Playa Balconia. Netjes achter de geraniums. En een grote oleander…


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.

Alphense Zendmast vandaag 12:13

Alphense zendmast oranje verlicht voor opening nieuwe bibliotheek

Vandaag, zaterdag 26 september, opent de nieuwe bibliotheek in het Alphense centrum officieel haar deuren. Speciaal voor deze gelegenheid kleurt de Alphense zendmast oranje, de kleur waar Bibliotheek Rijn en Venen om bekend staat.   

Overige vandaag 10:52

Help leerlingen met enquête over milieuvriendelijk toilet

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum hebben een opdracht gekregen van het Hoogheemraadschap van Rijnland om een milieuvriendelijk toilet te maken wat onder andere poep en plas van elkaar scheidt. Help jij hen door deze enquête in te vullen?

Evenementen vandaag 09:02

Coronaproof Burendag vieren, hoe doe je dat?

Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. Omdat alles dit jaar coronaproof moet, hebben wij een aantal tips verzameld om toch Burendag te kunnen vieren.