Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Voedselbank (2)

Een tijdje geleden schreef ik over de problemen die de Voedselbank ondervindt om in de Alphense wijk Ridderveld ergens een uitdeelpunt annex opslagruimte te vinden. De gemeentelijke ambtenaren wilden niet erg meewerken en de mannen achter de Voedselbank dreigden de handdoek in de ring te gooien.

Uiteindelijk werd door een vriendelijk lokaal architectenbureau, dat van Jeffrey Bloemen, voor de stichting een gebouw ontworpen voor een locatie achter de Bowling. Helaas pindakaas. De gemeente zag overal beren op haar pad en vindt eigenlijk dat een voedselbank niet nodig hoort te zijn. Dus dat mooie plan ging niet door. Dat was jammer, want een goede locatie is niet een twee drie gevonden.

Ondertussen had Caroline Blom van de ChristenUnie het tot haar missie gemaakt om de Voedselbank toch van onderdak te voorzien. Nee, zij wil ook geen voedselbank. Maar, als het dan toch echt nodig is… Dan graag wel goed regelen, gemeentebestuur.
Het is toch van de zotte, zo meldde zij, dat we als gemeente vooral veel beleid maken om de kwetsbare groepen in de samenleving te helpen en dat we dan een voedselbank in de kou laten staan.

Ondertussen zijn de mannen van de Voedselbank bang gemaakt door een ambtenaar die vertelde dat zij de huidige locatie aan de Parelstraat eerdaags moeten verlaten. En, dat er geen andere anti-kraak voorhanden is.
Nu is Caroline Blom behoorlijk bijdehand en niet voor een gat te vangen, maar deze had ze ook niet zien aankomen. Vandaar de vragen aan de wethouders tijdens de raadsvergadering van eind oktober.

Ondanks de onwil in de ambtelijke organisatie, waar regeltjes neuken tot kunst is verheven, lijkt er toch een doorbraak te zijn. De Voedselbank kan waarschijnlijk haar huidige uitdeelpunt aan de Briljantstraat verbouwen tot een volwaardige uitdeel- en opslaglocatie.
Aan de tekeningen wordt nog gewerkt, of het ook echt doorgaat is nog niet helemaal zeker, maar de mannen van de Voedselbank zijn na jaren van buikpijn inmiddels voorzichtig optimistisch: het lijkt erop dat de neuzen zich eindelijk in dezelfde richting begeven.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 18:21

Binnensporten weer mogelijk op drie gemeentelijke locaties

Vanaf woensdag 1 juli is het toegestaan om weer binnen te sporten. Als beheerder komt Gemeente Alphen aan den Rijn verenigingen tegemoet die gebruik willen maken van de gemeentelijke sportaccommodaties. De overheid stelt echter stevige voorwaarden aan het gebruik van een accommodatie. Zomaar een locatie openstellen is met deze voorwaarden niet verantwoord. Daarom heeft de gemeente er als start voor gekozen om drie sportlocaties te openen, verspreid in de gemeente.

Overige gisteren 17:39

Wijkcentrum Kaju Putih officieel geopend

Op woensdagmiddag 1 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih. De sleutel werd overhandigd aan Kaju Putih in het bijzijn van wethouder Kees van Velzen en andere belangstellenden.

Gezondheid en welzijn gisteren 16:04

Alcohol drinkende jongeren in de regio sterk verminderd

Sinds 2013 is het percentage jongeren in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar dat alcohol drinkt, sterk gedaald in Alphen. Dat blijkt uit een meting van het GGD Hollands Midden in het najaar van 2019.