Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Voedselbank (2)

Een tijdje geleden schreef ik over de problemen die de Voedselbank ondervindt om in de Alphense wijk Ridderveld ergens een uitdeelpunt annex opslagruimte te vinden. De gemeentelijke ambtenaren wilden niet erg meewerken en de mannen achter de Voedselbank dreigden de handdoek in de ring te gooien.

Uiteindelijk werd door een vriendelijk lokaal architectenbureau, dat van Jeffrey Bloemen, voor de stichting een gebouw ontworpen voor een locatie achter de Bowling. Helaas pindakaas. De gemeente zag overal beren op haar pad en vindt eigenlijk dat een voedselbank niet nodig hoort te zijn. Dus dat mooie plan ging niet door. Dat was jammer, want een goede locatie is niet een twee drie gevonden.

Ondertussen had Caroline Blom van de ChristenUnie het tot haar missie gemaakt om de Voedselbank toch van onderdak te voorzien. Nee, zij wil ook geen voedselbank. Maar, als het dan toch echt nodig is… Dan graag wel goed regelen, gemeentebestuur.
Het is toch van de zotte, zo meldde zij, dat we als gemeente vooral veel beleid maken om de kwetsbare groepen in de samenleving te helpen en dat we dan een voedselbank in de kou laten staan.

Ondertussen zijn de mannen van de Voedselbank bang gemaakt door een ambtenaar die vertelde dat zij de huidige locatie aan de Parelstraat eerdaags moeten verlaten. En, dat er geen andere anti-kraak voorhanden is.
Nu is Caroline Blom behoorlijk bijdehand en niet voor een gat te vangen, maar deze had ze ook niet zien aankomen. Vandaar de vragen aan de wethouders tijdens de raadsvergadering van eind oktober.

Ondanks de onwil in de ambtelijke organisatie, waar regeltjes neuken tot kunst is verheven, lijkt er toch een doorbraak te zijn. De Voedselbank kan waarschijnlijk haar huidige uitdeelpunt aan de Briljantstraat verbouwen tot een volwaardige uitdeel- en opslaglocatie.
Aan de tekeningen wordt nog gewerkt, of het ook echt doorgaat is nog niet helemaal zeker, maar de mannen van de Voedselbank zijn na jaren van buikpijn inmiddels voorzichtig optimistisch: het lijkt erop dat de neuzen zich eindelijk in dezelfde richting begeven.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:17

Zegersloot-noord wordt helemaal Irenebos

Het geplande Irenebos in Zegersloot-noord wordt groter dan oorspronkelijk is gepland. Het bos beslaat als het klaar is het hele gebied naast het Heempark. Het bos sluit aan op het terrein van De Vlinder. Alphen aan den Rijn is in 2020 gastgemeente voor de landelijke Boomfeestdag.

Advertorial Overige gisteren 17:03

Easy Unit self-storage Alphen aan den Rijn - 35 extra boxen

Al 15 jaar kunnen kleine en grote bedrijven terecht bij Easy Unit Self-Storage voor het veilig en voordelig opslaan van goederen. De opslagruimten variëren van 1 kubieke meter tot en met 100 kubieke meter. Bedrijven, ZZP’ers en particulieren kunnen deze ruimtes voor een tijdelijke periode huren.

Onderwijs gisteren 16:26

Ashram College ontvangt Gouden Schoolkantine Schaal

Het Ashram College in Alphen heeft de Gouden Schoolkantine Schaal in ontvangst mogen nemen. Meer dan 80% van de producten in de schoolkantine van het Ashram bestaat uit betere keuze producten.