Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Vrouwen

Maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en net als alle feestdagen het afgelopen jaar wordt er hier ook veel online georganiseerd. Het kan wel, maar het is niet leuk. Soms is er echter een uitdaging online die wel leuk is. De Living History Photo Challenge in het kader van de Women’s History Month is er zo een.

Het leuke van zo’n uitdaging is dat er een is die het oppakt en dat allerlei andere vrouwen volgen. Voor je weet wat er gebeurt, is heel facebook vergeven van de foto’s van en door vrouwen. Elke foto moet passen bij een onderwerp, zoals werk, hitte, bruin of liefde. Natuurlijk heb ik die handschoen ook opgepakt. Er liggen niet voor niets duizenden foto’s op de plank waarvan er heel veel in een Living History context zijn gemaakt.

Bij het zoeken tussen als die foto’s valt het mij op dat ik toch wel heel veel foto’s heb met mannen erop. Nu is dat niet omdat er meer mannen dan vrouwen aan Living History doen. En ook niet omdat mannen de interessante dingen doen.

Nee, het is vanwege de Romeinen. Ooit ben ik ben Living History begonnen door een paar fanatieke Romeinen, mannen en vrouwen. Maar die mannen zien er heel mooi uit in hun blinkende harnassen en stoer met die harige blote benen onder dat rokje. Plus: ze zijn bezig met een heleboel militair gedoe en dat ziet altijd imposant uit. Vandaar al die foto’s van mannen.

Gelukkig heb ik ook meer dan genoeg foto’s van vrouwen. Vrouwen die van alles en nog wat aan het doen zijn, maar vooral zijn ze aan het werk. Ik heb allerlei ambachten in allerlei historische perioden. Ik heb brood bakken, weven, netten boeten, op het land werken en schilderen. Ik heb oude vrouwen, jonge vrouwen, moeders, meisjes.

Er moeten deze maand 31 vrouwenfoto’s op facebook worden geplaatst in het kader van de Women’s History Month. De meeste van de foto’s zijn hier in Alphen aan den Rijn gemaakt. Waarom? Omdat Museumpark Archeon in haar locaties allemaal medewerkers in historisch kostuum heeft en omdat er heel vaak groepen uit allerlei landen op bezoek komen. Dat is Living History tussen historische locaties.

Waar ik moeite mee heb bij die Challenge is het vinden van foto’s die bij thema’s als zwakte, geduld en licht passen. Dat wordt van ’t weekend nog even lekker hele bakken met cd-roms doorspitten. Wel goed trouwens, want al die cd’s moeten nog op een externe harde schijf terechtkomen voordat deze laptop het echt begeeft.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.