Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Vulkaan

Vol verbazing volgde ik afgelopen donderdag de gemeenteraadsvergadering van Alphen aan den Rijn. Keurig via de gemeentelijke website. Niets dan lof. De verbazing gold deze keer dan ook niet het falen van de uitzending, maar een inhoudelijk dingetje van de SP en RGL.

Eigenlijk zou ik ze geen podium moeten geven. Maar ja, zo zen ben ik nou ook weer niet geworden van een nachtje kijken naar die vulkaan in IJsland. Die is via een live webcam te volgen. De camera staat ongeveer een kilometer van de uitbarsting vandaan en je ziet werkelijk spectaculaire lavastromen.
Geen vuurwerk dus, maar langzaam stromende gloeiend hete lava die een vallei aan het vullen is en een uitweg zoekt richting zee. Het kan weken of maanden of jaren duren voordat het goed zichtbare magma zodanig is afgekoeld dat het heuveltje weer afgesloten wordt.

Even terug naar die raadsvergadering.
Daar hoorde ik de splinters van de gemeenteraad een best wel grote broek aantrekken, omdat zij het niet eens zijn met het nieuwe vijfjarige contract van De Thermen 2.
De exploitant van de Alphense zwembaden doet heel goed werk. Eerst alle achterstallige rommel opruimen, dan een nieuwe organisatie tot bloei laten komen en vervolgens voorloper worden op maatschappelijk terrein.

De zwembaden exploiteren kan voor 1.75 miljoen euro en dat is aanzienlijk minder dan voorheen toen het nog 2.35 miljoen per jaar kostte. Dat ruime halve miljoen euro minder uitgaven is een hele knappe prestatie.
Maar niet volgens RGL. Het enige raadslid van deze partij zegt 'ze zouden het beter doen maar dat doen ze niet'.  Onder welke steen Ank de Groot dan heeft gelegen dat ze die vijf jaar forse vooruitgang heeft gemist? Geen idee.

De SP bij monde van fractievoorzitter Iris van der Kolk vindt, net als RGL trouwens, dat het om een commercieel bedrijf gaat. Tuurlijk. Er was eens iemand die dacht 'kom, ik bouw even twee zwembaden en dan ga ik me gek verdienen'.
De werkelijkheid is dat er twee noodlijdende zwembaden door de gemeente zijn beheerd. De Hoorn omdat dat er nu eenmaal was en AquaRijn omdat de raadsleden dat massaal eisten.
Die zwembaden zijn nog altijd van de gemeente. En uitbesteden aan De Thermen 2 bleek een gouden greep. Het kost ruim een half miljoen per jaar minder en daar staan twee veel betere baden tegenover met aanzienlijk meer activiteiten dan voorheen.

SP en RGL kwamen ondertussen met een motie voor de wethouder. Als dan dat in hun ogen commerciële zwembad subsidie krijgt, dan moeten de twee buitenbaden in Koudekerk en Hazerswoude-Dorp dat ook krijgen. Die motie kreeg geen poot aan de grond bij de andere raadsleden, een natte scheet dus. Onder meer omdat de wethouder allang met die twee door vrijwilligers gerunde zwembaden in gesprek is.

Ank en Iris zijn het er niet mee eens en spugen vuur. Die baden zijn commercieel en het is niet eerlijk. Misschien is het een idee om ook een avondje of een nachtje lekker zen te worden bij de livestream van die vulkaan op IJsland…


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.