Ingezonden

Minibieb met boeken en speelgoed opent maandag op de Sterrenlaan

Minibiebs zijn bezig aan een opmars. Op maandag 1 maart opent er in Alphen ook een nieuwe minibieb. Daar kan je echter niet alleen terecht voor boeken, maar ook voor speelgoed.

Een minibieb begint bij twee dingen: de boeken en een kast. Sommige Alphenaren bouwen de kast zelf, anderen gebruiken een tweedehands kastje. Alle minibiebs staan gevuld met boeken. In wijken waar veel kinderen wonen zijn veel kinderboeken in de minibiebs terug te vinden, maar er zijn ook meerdere minibiebs waar boeken voor volwassenen in staan.

Bij de minibiebs die verspreid staan door heel Alphen, kun je eenvoudig en gratis boeken lezen die je vervolgens thuis op je gemak kunt lezen. Je kunt er ook zelf boeken in leggen, die anderen vervolgens weer kunnen lenen en ruilen. Op maandag 1 maart opent er een nieuwe minibieb/spel-o-theek aan de Sterrenlaan 19. Daar vind je niet alleen kinderboeken en speelgoed, maar ook volwassen literatuur.

De initiatiefneemster kwam in januari dit jaar op het idee om een minibieb/spel-o-theek te openen. “Al tijden speelde ik met de gedachte een minibieb/spel-o-theek of iets dergelijks op te zetten voor gezinnen die het moeilijk hebben of voor kinderen die wel eens wat willen lezen of ander speelgoed willen, maar er geen budget is, of wellicht speelgoed en boekjes willen doneren.”

Daarom startte ze in januari met het opknappen van een kast. “Ik zal een oogje erop houden dat het netjes blijft en niet te vol. Spullen die te lang in de kast blijven zullen daarom een andere bestemming krijgen.” Deze spullen kunnen bijvoorbeeld naar de kringloop worden gebracht. Alphenaren kunnen het actuele aanbod van de minibieb via een speciaal opgerichte Facebookpagina in de gaten houden. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Mansio

Een mansio is een Romeinse herberg die reizigers onderdak biedt. Niet zomaar iedere reiziger trouwens. In principe is een mansio bestemd voor de postbestellers van de oudheid die hier hun paarden wisselen, gebruik maken van een verversing en overnachten.

Advertorial Sport vandaag 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Te zien op televisie vandaag 08:38

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Politie gisteren 21:25

Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel.