Gemeente Alphen aan den Rijn

Minister Hugo de Jonge enthousiast over jeugdhulp Alphen

Op maandag 24 juni bracht Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een werkbezoek aan Alphen aan den Rijn vanwege zijn belangstelling voor de verandering van jeugdhulp in de Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem.   

Tijdens zijn werkbezoek ging hij bij de buitenschoolse opvang in gesprek met een jongere, een begeleider en een medewerker van GO! voor jeugd. Vervolgens sprak de minister jongeren en Tom in de buurt-medewerkers van de Meerkoet, (een leer- en werkomgeving voor mensen met een beperking en talenten).

Het onderwerp van gesprek tijdens zijn bezoek was de manier waarop in Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem de transformatie van de jeugdhulp wordt vormgegeven door GO! voor jeugd.

“Minister Hugo de Jonge is enthousiast over de aanpak van de transformatie van onze jeugdhulp. De-medicaliseren, meer nadruk op preventie, minder bureaucratie, meer ruimte voor de professional en samenwerking tussen de aanbieders. Dit leidt tot laagdrempelige hulp, dichtbij de gezinnen,” aldus wethouder Han de Jager.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.