KNMP

Minister Van Rijn brengt een bezoek aan Apotheek Ridderveld

Op woensdag 8 april heeft minister Van Rijn (medische zorg) Apotheek Ridderveld in Alphen bezocht. Hij sprak met de apothekers over de impact van het coronavirus op de farmaceutische zorgverlening.

Tijdens de rondleiding zag Van Rijn met eigen ogen hoe apothekers in deze tijden hun best doen goede farmaceutische zorg te blijven bieden. De inzet van de Alphense apotheek is om er juist nu voor te zorgen dat patiënten hun therapie voorzetten. Van Rijn toonde zijn bewondering voor het verzette werk. Evelyn Schuil-Vlassak: “de hoge motivatie bij het apotheekteam maakt dit mogelijk.”

Van Rijn luisterde aandachtig naar apotheker Schuil, apotheker Sigrid van Daal en huisarts Maarten van Gemeren. Zij vertelden over de flinke druk op de palliatieve zorg door het toegenomen gebruik van midazolam. En over andere (dreigende) tekorten, en het werk dat er in de apotheek wordt verzet om de beschikbaarheid te organiseren. Een van de leden van het team vertelde geëmotioneerd over de impact op haar dagelijks werk: de zorgen die zij heeft over corona, en de verantwoordelijkheid die zij voelt om patiënten zo goed mogelijk te blijven helpen. Een bredere mogelijkheid tot testen zou verlichting kunnen bieden, vertelden de zorgverleners aan de minister.

Het bezoek werd afgesloten zonder handdruk, maar wel met bemoedigende woorden van de minister: “Ik ben onder de indruk van hoe apothekers en huisartsen in deze moeilijke tijd samen hun schouders eronder zetten om er juist ook nu voor de patiënten te zijn. Ondanks alle maatregelen is het ontzettend belangrijk dat mensen hun medicijnen blijven gebruiken en contact opnemen met hun zorgverlener als zij zorg nodig hebben.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 17:18

Dit zijn de geslaagde leerlingen van het Scala College

De vlaggen kunnen uit vandaag, op nationale slaagdag! Hier vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Evenementen gisteren 16:52

Zesde editie Triathlon Alphen blijft voorlopig doorgaan

Veel wedstrijden worden geannuleerd in verband met het coronavirus, maar de zesde editie van de Triathlon Alphen vindt voor alsnog gewoon doorgang op 20 september 2020. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Advertorial Horeca gisteren 16:11

Genieten op het vernieuwde terras van Alfreds

Buiten genieten van een hapje en een drankje, het kan weer. Dat de terrassen weer open zijn is iets waar Alfreds zich enorm op had verheugd. Zo kunnen gasten eindelijk het totaal vernieuwde terras komen bewonderen!

Coronavirus in Alphen gisteren 15:38

Eindexamenleerling zijn in coronatijd, hoe is dat?

Vandaag, op nationale slaagdag, zetten we eindexamenleerlingen extra in het zonnetje. Hoe hebben eindexamenleerlingen dit jaar ervaren? Eindexamenleerlingen van het Ashram College delen hun verhaal.