Alphens.nl

Mobiele Media Lab van de politie in Alphen: alles weten over (illegaal) vuurwerk

Vuurwerk is overal. Niet iedereen gebruikt het veilig, niet elk vuurwerk is legaal en veel mensen ervaren overlast vanwege vuurwerk. Daarom kwam het Mobiele Media Lab van de politie maandag 5 december langs in Alphen aan den Rijn.

Het Mobiele Media Lab, een vrachtwagen omgetoverd tot klaslokaal, stond maandag tussen 13:00 en 16:00 uur op de Vest in Alphen aan den Rijn. In dit mobiele lab wordt informatie gegeven over de gevaren van vuurwerk. “Je kan ook bij ons terecht om te kijken wat je kan doen als je overlast ervaart, vragen over illegaal vuurwerk, maar ook als je het vermoeden hebt dat er ergens illegaal vuurwerk wordt gehandeld”, begint één van de aanwezige politieagenten. Hij vervolgt: “Ook is het deels bedoeld voor de jeugd. Zo kunnen we ze wijzen op de gevaren van illegaal vuurwerk.” 

Het Mobiele Media Lab is een vrachtwagen waarin iedereen kan meedenken met de politie. Ook voor vragen en advies is de politie aanwezig in het voertuig. “De politie komt naar u toe, zij wil uw mening horen over wat u belangrijk vindt. Dat gaat over verschillende onderwerpen. Voor publiekscontacten op evenementen, voor ‘meet and greets’ met lokale politieteams en wijkbewoners. Maar ook als er een ernstig delict moet worden opgelost”, vertelt de politie. 

De politie probeert door middel van dit soort acties mensen aan het denken te zetten. “Al hebben we maar een paar mensen waarmee we onze informatie kunnen delen hopen we toch dat dit wordt doorverteld naar meerdere mensen. Op die manier gaat het meer leven en komen meerdere mensen de gevolgen van zwaar vuurwerk te weten”, legt één van de aanwezige politieagenten uit.  

De landelijke actie heeft ervoor gezorgd dat de politie meer duidelijkheid heeft gekregen over vuurwerkhandel. “Dankzij deze landelijke actie zijn er ook aanwijzingen gekomen over vuurwerkhandel. Hier hebben we toen onderzoek naar gedaan en dat heeft ons toen geleid naar inderdaad vuurwerkhandel”, aldus één van de aanwezige politieagenten.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Sport vandaag 08:09

Alphense Boys: Mooie driepunter tegen club uit linkerrijtje

De zondag vierde Divisie A een duidelijk linker- en een duidelijk rechterrijtje. Het lukte Alphense Boys (rechterrij) nog niet om de volle winst te behalen tegen een ploeg uit de linker rij, tot vandaag. Op De Bijlen werd RKAVV met 2-0 verslagen.