Hans Doderer
Advertorial Kunst en Cultuur

Mode door de eeuwen heen in Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn

20 en 21 augustus staat Archeon in het teken van mode door de eeuwen heen. Van de prehistorie, Romeinse tijd tot en met de late-middeleeuwen worden aan de bezoekers speciale demonstraties getoond en zijn er vele activiteiten.

In de prehistorie is een demonstratie van plantaardige vezels, zoals brandnetel, vlas en boombast. De wol wordt geverfd met natuurlijke materialen en er zijn demonstraties van spinnen en weven.

In de prehistorische boerderij is een tentoonstelling waar allerlei reconstructies van kleding, kostuums en accessoires van prehistorische kleding worden getoond. Met voorbeelden van plantaardige materialen worden de verschillende technieken gedemonstreerd.

In de Romeinse tijd wordt textiel stempelen getoond, en bij het huis uit Voorburg kunnen bezoekers een selfie maken in Romeinse kleding. De Romeinse legionairs laten zien hoe men een maliënkolder maakt. Ook zijn diverse stijlen van de Romeinse kledij te bewonderen.

In de middeleeuwen worden demonstraties gegeven van borduren, spinnen, weven, bandweven, kaartweven en vilten. De schoenmaker zorgt voor het allerbeste schoeisel van leer en een middeleeuws gezelschap showt laat-middeleeuwse kleding. Mode is van alle tijden en dat laten we zien dit weekend.


Meer nieuws

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.