ProRail

Modernisering stations tussen Alphen en Gouda

ProRail verbetert de toegankelijkheid van de stations, werkt aan duurzaamheid en voert de R-nethuisstijl in. Dit heeft tijdens de werkzaamheden gevolgen voor uw reisplanning.

Vanaf zaterdag 17 augustus tot en met zondag 8 september stopt de trein niet op station Waddinxveen Noord vanwege een ingrijpende verbouwing van zowel station als voorplein. Van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september rijden er helemaal geen treinen op het traject. NS zet bussen in. In de weekenden van 24 tot en met 26 augustus en van 31 augustus tot en met 1 september werkt ProRail bovendien aan het spoor tussen Leiden en Utrecht.

Meer treinen en nieuwe stations
In 2017 en 2018 hebben ProRail en NS in samenwerking met gemeenten en provincie Zuid-Holland forse verbeteringen doorgevoerd op het traject Alphen aan den Rijn – Gouda. Zo rijden er onder de R-Net-vlag nieuwe FLIRT-treinen, die meer comfort bieden en die bovendien vier keer per uur in beide richtingen rijden. Ook legde ProRail twee nieuwe stations aan: Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.

Modernisering oudere stations
Deze zomer moderniseert ProRail de oudere stations op dit traject.

Alphen aan den Rijn
Op station Alphen aan den Rijn vervangen ze het perronmeubilair, de verlichting en de omroepinstallatie. Ze kiezen hier voor slimme ledverlichting met bewegingssensoren. Zo nemen ze de hinderlijke verlichting weg voor mens en dier. De verlichting op de perrons dimt automatisch als er langere tijd niemand aanwezig is.

Boskoop
ProRail laat op station Boskoop de perrons op de juiste hoogte brengen, zodat reizigers gelijkvloers de trein in en uit kunnen. Zo zorgen ze ervoor dat de trein in de toekomst ook voor mensen met een lichamelijke beperking toegankelijk is. Daarnaast krijgt het station nieuwe verlichting, nieuwe bestrating en nieuwe abri’s (wachthokjes). En ze maken de hellingbaan minder steil.

Check de reisplanner
Voor reizigers en omwonenden brengen de werkzaamheden ongemak met zich mee. Reizigers kunnen via ns.nl zien wat dit betekent voor hun reis.

Bron: ProRail


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.