Pixabay

Moeder krijgt voorwaardelijke straf omdat haar vriend haar baby bijt

Een tijdje geleden kwam een Alphense moeder (22) erachter dat haar vriend haar acht maanden oude baby beet. Omdat de moeder haar kind niet heeft beschermd, legt de rechter haar een werkstraf op van 100 uur.

In 2017 en 2018 is de baby van de 22-jarige Alphense moeder meerdere keren gebeten. De verdachte is de vriend van de moeder van de baby. Hij is veroordeeld voor één jaar cel, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Een van de voorwaarden is psychiatrische behandeling. Het Openbaar Ministerie (OM) liet tijdens de zitting twee weken geleden weten van mening te zijn dat ook de moeder van de baby een straf verdient. Het OM eiste dan ook een werkstraf van 100 uur en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf tegen de Alphense moeder.

Het bijten zou begonnen zijn toen de tandjes van de baby doorkwamen. Door de complexe psychische problemen van haar toenmalige vriend zou hij het krijsen van de baby niet aankunnen. In reactie beet hij de baby. De Alphense zou niet hebben ingegrepen omdat ze bang was voor de ‘losse handjes’ van haar ex. Ook wilde ze het gezin graag bij elkaar houden.

De rechtbank nam van de jonge Alphense moeder aan dat zij het moeilijk had. Zij zou met een man hebben geleefd die haar mishandelde en zou een negatief zelfbeeld hebben. De vriend van de Alphense beet in verschillende delen van het lichaam van het jongetje. Omdat zij niet ingreep, heeft de rechtbank besloten om haar een werkstraf op te leggen. Hierbij werd ook in overweging genomen dat de bijtwonden een groot risico met zich mee kunnen brengen wat betreft de gezondheid van de baby. Ook zou dit op latere leeftijd kunnen leiden tot psychische gevolgen voor de baby.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:24

Vanaf 31 maart Private Shopping bij Gek van Fietsen

In een periode waarin we allemaal extra voorzichtig moeten zijn en rekening met elkaar moeten houden, wordt er van winkeliers wat extra creativiteit gevraagd. Om de gezondheid van de klant en het personeel te garanderen, begint Gek van Fietsen vanaf dinsdag 31 maart met Private Shopping.

Coronavirus in Alphen gisteren 16:46

Alphenaren houden zich grotendeels aan de regels

Veel mensen hielden zich het afgelopen weekend netjes aan de door de overheid opgelegde maatregelen, zo meldt de politie. Er zijn wel verschillende boetes en waarschuwingen uitgedeeld, maar er waren geen ‘noemenswaardige incidenten’ in Alphen.

Coronavirus in Alphen gisteren 16:07

Zeg het met bloemen

Mensen op symbolische wijze een hart onder de riem steken. Dat was het doel van Pauline Arkesteijn met het realiseren van een bloemenwand, die momenteel in verzorgingstehuis ActiVite Noorderbrink staat.

Alphens Restaurantweek gisteren 15:09

Alphens Restaurantweek: Grieks Restaurant Olympia

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van de deelnemende restaurants. Dit keer de beurt aan Grieks Restaurant Olympia.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:25

Aantal coronabesmettingen gestegen naar 44

Al zeven dagen op rij stijgt in de gemeente Alphen het aantal personen dat besmet is met het coronavirus. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen is opgelopen tot 44. Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt een stuk hoger. 

Blog Opinie gisteren 13:23

Dooie boel

Drie weekenden alweer zonder voetbal. Geen mixie drinken met Boudewijn, Marius, Carel en Rob bij ARC. Geen bacootje bij Alphense Boys en over alles en nog wat gezellig ouwehoeren met Kees, geen vieux/cola light bij Alphia met Rien of Fieke, geen jonge borrel bij Alphen en Cindy niet zien. Het leven ziet er heel anders uit. Maar leven doe ik in ieder geval nog.