Pixabay

Moeder krijgt voorwaardelijke straf omdat haar vriend haar baby bijt

Een tijdje geleden kwam een Alphense moeder (22) erachter dat haar vriend haar acht maanden oude baby beet. Omdat de moeder haar kind niet heeft beschermd, legt de rechter haar een werkstraf op van 100 uur.

In 2017 en 2018 is de baby van de 22-jarige Alphense moeder meerdere keren gebeten. De verdachte is de vriend van de moeder van de baby. Hij is veroordeeld voor één jaar cel, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Een van de voorwaarden is psychiatrische behandeling. Het Openbaar Ministerie (OM) liet tijdens de zitting twee weken geleden weten van mening te zijn dat ook de moeder van de baby een straf verdient. Het OM eiste dan ook een werkstraf van 100 uur en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf tegen de Alphense moeder.

Het bijten zou begonnen zijn toen de tandjes van de baby doorkwamen. Door de complexe psychische problemen van haar toenmalige vriend zou hij het krijsen van de baby niet aankunnen. In reactie beet hij de baby. De Alphense zou niet hebben ingegrepen omdat ze bang was voor de ‘losse handjes’ van haar ex. Ook wilde ze het gezin graag bij elkaar houden.

De rechtbank nam van de jonge Alphense moeder aan dat zij het moeilijk had. Zij zou met een man hebben geleefd die haar mishandelde en zou een negatief zelfbeeld hebben. De vriend van de Alphense beet in verschillende delen van het lichaam van het jongetje. Omdat zij niet ingreep, heeft de rechtbank besloten om haar een werkstraf op te leggen. Hierbij werd ook in overweging genomen dat de bijtwonden een groot risico met zich mee kunnen brengen wat betreft de gezondheid van de baby. Ook zou dit op latere leeftijd kunnen leiden tot psychische gevolgen voor de baby.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.