Josh Walet

Mogelijk een einde aan de Alphense jaarmarkt

Stichting Jaarmarkt heeft besloten om dit jaar geen vergunning aan te vragen voor het jaarlijkse evenement in Alphen aan den Rijn. Na meerdere gesprekken met de Gemeente heeft de stichting moeten concluderen dat het organiseren van de jaarmarkt dit jaar financieel onhaalbaar is geworden.

De Gemeente komt jaarlijks met nieuwe eisen, maar voor het komende seizoen lijken deze eisen dermate verzwaard te zijn dat de kosten de pan uitreizen. Hierdoor ziet de organisatie zich genoodzaakt om het geliefde evenement voor de inwoners van Alphen aan den Rijn dit jaar over te slaan.

Deze moeilijke beslissing wordt betreurd, aangezien de jaarmarkt traditioneel een hoogtepunt is in de lokale gemeenschap en jaarlijks duizenden bezoekers trekt. De organisatoren van de Jaarmarkt hopen echter dat de Gemeente Alphen aan den Rijn alsnog bereid is om water bij de wijn te doen. Hoewel de organisatie dit jaar de vergunning niet zal aanvragen, blijft er hoop op positief nieuws in de toekomst.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.