M. van der Schoot

Mogelijk komst Stadsherberg in de Raadhuisstraat

In het pand van Baks Beeld & Geluid komt misschien een Stadsherberg. Bloemen Architecten uit Alphen aan den Rijn hebben de haalbaarheid van een pand met 12 kamers onderzocht.

De nieuwe pandeigenaar Kocomon Vastgoed B.V. uit Ter Aar is enthousiast: “Iedereen reageert positief over de ideeën voor een stadsherberg in Alphen en zeker op deze plek in de Raadhuisstraat. Vooral de centrale ligging in het Centrum van Alphen, de parkeerplaatsen op eigen terrein en de grote vraag naar hotel kamers klinkt voor velen aantrekkelijk.”

De onderhandelingen voor de noodzakelijke vergunningen lopen momenteel. Kocomon is positief gestemd maar het idee staat of valt wel met een exploitant die de Stadsherberg wilt gaan runnen. Plan B (mocht er geen geschikte exploitant gevonden worden) is om 12 woonstudio’s voor woonstarters in het pand te realiseren.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 15:04

Een nieuw meergangen keuzemenu van Restaurant ’t Haasje

De afgelopen weken heeft Restaurant ’t Haasje niet stilgezeten. Ze zijn een bezorgservice gestart om hun gasten ook thuis te kunnen laten genieten van de lekkerste gerechten. Deze week hebben ze een nieuw meergangen keuzemenu samengesteld.

Natuur en recreatie gisteren 14:02

Eerste flamingo ei gelegd in Avifauna

In Vogelpark Avifauna is het eerste flamingo ei van dit seizoen gelegd. En vanaf volgend weekend kun je de flamingo's en alle andere vogels zelf weer bewonderen in het vogelpark!

Calamiteiten gisteren 12:58

Brand op terrein van Suez

Op zondagochtend 24 mei rukte de brandweer uit voor een melding van een gebouwbrand aan de Steekterweg in Alphen. Het gaat mogelijk om een container die in brand staat. 

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Badhuis

Buiten de muren van het Romeinse castellum in het Alphense Stadshart lag een badhuis. Dit stenen badhuis is aan het eind van de tweede of het begin van de derde eeuw gebouwd, dus rond het jaar 200. De resten liggen onder het voormalige CBK-gebouw naast de Adventskerk.

Advertorial Werken gisteren 09:53

Werken bij GoedOpOrde.nl, iets voor jou?

Werken in de financiële wereld suf en stoffig? Niet bij GoedOpOrde.nl! Met een jong en gemotiveerd team van financieel professionals ondersteunen zij ondernemers zo optimaal mogelijk in Alphen aan den Rijn.

Advertorial Coronavirus in Alphen 23 mei 2020 16:05

Allround Boxing bouwt corona-proof buiten gym

De Alphense boksschool Allround Boxing wacht niet tot 1 september en bouwt een corona-proof buiten gym. Niet alleen hun leden, maar alle alphenaren worden uitgedaagd om zich uit te komen leven op hun bokszakken. In een filmpje geeft Allround Boxing een rondleiding door de gym en vertellen ze hoe en waarom zij dit doen.