M. van der Schoot
Stadshart

Mogelijk komst Stadsherberg in de Raadhuisstraat

In het pand van Baks Beeld & Geluid komt misschien een Stadsherberg. Bloemen Architecten uit Alphen aan den Rijn hebben de haalbaarheid van een pand met 12 kamers onderzocht.

De nieuwe pandeigenaar Kocomon Vastgoed B.V. uit Ter Aar is enthousiast: “Iedereen reageert positief over de ideeën voor een stadsherberg in Alphen en zeker op deze plek in de Raadhuisstraat. Vooral de centrale ligging in het Centrum van Alphen, de parkeerplaatsen op eigen terrein en de grote vraag naar hotel kamers klinkt voor velen aantrekkelijk.”

De onderhandelingen voor de noodzakelijke vergunningen lopen momenteel. Kocomon is positief gestemd maar het idee staat of valt wel met een exploitant die de Stadsherberg wilt gaan runnen. Plan B (mocht er geen geschikte exploitant gevonden worden) is om 12 woonstudio’s voor woonstarters in het pand te realiseren.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wilhelmus op de boom
Gemeente vandaag 13:43

Wilhelmus op de boom

Eind april 1945 was het tij geheel ten gunsten van de geallieerden gekeerd. De bevrijding van het nog bezette deel van Nederland was slechts een kwestie van dagen. Het verschuiven van de avondklok van 8 naar 9 uur was een van de eerste tekenen van de naderende bevrijding. In de nacht van 28 op 29 april trouwden Adolf Hitler en Eva Braun. Op de 30e april pleegden ze zelfmoord.  Hitler werd opgevolgd door Groot-Admiraal Dönitz. Zijn belangrijkste opdracht volgens hemzelf was het leven van de Duitsers redden. Daartoe was overgave aan de geallieerden noodzakelijk.