Hoogheemraadschap van Rijnland

Mogelijke geurhinder vanwege werkzaamheden aan zuiveringskring Alphen Noord

In Alphen Noord bevindt zich een zuiveringskring. Deze is echter al jaren oud en aan vervanging toe. Daarom voert het Hoogheemraadschap van Rijnland sinds november werkzaamheden uit. Vanaf deze maand kunnen Alphenaren extra geurhinder ervaren vanwege tijdelijke maatregelen.

In Alphen Noord wordt de komende tijd gewerkt aan de renovatie van twee afvalwaterzuiveringen en een aantal transportgemalen. De renovatie is nodig omdat de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties van de zuiveringskringen aan vervanging toe zijn. Om de zuivering te renoveren is een aantal tijdelijke maatregelen nodig.

“Op dit moment is de voorbezinktank de grootste bron van geurhinder. Deze tank gaan we half mei permanent buiten gebruik nemen. Ook gaan we vanaf eind mei de contactruimte renoveren”, aldus Combinatie VOBI & Watertechniek Twente. Beide maatregelen kunnen op bepaalde momenten hinder veroorzaken.

Zo zal het leegpompen en reinigen van de boorbezinktank zorgen voor geurhinder. Dit zal plaatsvinden in de tweede helft van mei. Daarnaast zal tussen half mei en eind juni de contactruimte gerenoveerd worden. Gedurende deze tien weken zal het afvalwater rechtstreeks in de beluchtingstank gepompt worden. “Omdat beide beluchtingstanks aan de bovenzijde open zijn kan er geurhinder ontstaan.”

Deze tijdelijk maatregel zal in juli opgeheven worden waardoor het water weer via de normale processtappen zal worden gezuiverd. Er zal vanaf dan dus minder geurhinder ontstaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:49

Werkzaamheden Prins Bernhardlaan en Julianabrug starten morgen

Morgen beginnen de werkzaamheden aan de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Vanaf 24 juni tot 23 augustus zal de kruising afgesloten zijn, vanwege de aanleg van een grote rioolbuis voor de afvoer van hemelwater. Hierdoor is de Julianabrug tijdelijk niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.