Hoogheemraadschap van Rijnland

Mogelijke geurhinder vanwege werkzaamheden aan zuiveringskring Alphen Noord

In Alphen Noord bevindt zich een zuiveringskring. Deze is echter al jaren oud en aan vervanging toe. Daarom voert het Hoogheemraadschap van Rijnland sinds november werkzaamheden uit. Vanaf deze maand kunnen Alphenaren extra geurhinder ervaren vanwege tijdelijke maatregelen.

In Alphen Noord wordt de komende tijd gewerkt aan de renovatie van twee afvalwaterzuiveringen en een aantal transportgemalen. De renovatie is nodig omdat de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties van de zuiveringskringen aan vervanging toe zijn. Om de zuivering te renoveren is een aantal tijdelijke maatregelen nodig.

“Op dit moment is de voorbezinktank de grootste bron van geurhinder. Deze tank gaan we half mei permanent buiten gebruik nemen. Ook gaan we vanaf eind mei de contactruimte renoveren”, aldus Combinatie VOBI & Watertechniek Twente. Beide maatregelen kunnen op bepaalde momenten hinder veroorzaken.

Zo zal het leegpompen en reinigen van de boorbezinktank zorgen voor geurhinder. Dit zal plaatsvinden in de tweede helft van mei. Daarnaast zal tussen half mei en eind juni de contactruimte gerenoveerd worden. Gedurende deze tien weken zal het afvalwater rechtstreeks in de beluchtingstank gepompt worden. “Omdat beide beluchtingstanks aan de bovenzijde open zijn kan er geurhinder ontstaan.”

Deze tijdelijk maatregel zal in juli opgeheven worden waardoor het water weer via de normale processtappen zal worden gezuiverd. Er zal vanaf dan dus minder geurhinder ontstaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.