Pixabay

Mogelijke oplossingen voor tennissport Alphen aan den Rijn

Het dreigende faillissement van Stichting Alphense Tennisparken (SAT) kan op verschillende manieren worden opgelost. In alle gevallen wordt de gemeente Alphen aan den Rijn eigenaar van alle gronden en opstallen.

Als gemeente Alphen aan den Rijn alle grond en opstellen van SAT aankoopt voordat er daadwerkelijk een faillissement is, dan komt de regie in handen van de gemeente. Hierdoor kan de gemeente het probleem oplossen, zorgen voor een toekomstbestendige racketsport en zorgen dat de gekozen oplossing financieel haalbaar is zonder bijdrage van de gemeente.

Na de bewogen raadsvergadering op 26 september is gezocht naar andere mogelijkheden dan de voorgestelde oplossing door wethouders Kees van Velzen en Gert-Jan Schotanus. TEAN wil niet verhuizen naar complex Nieuwe Sloot en dus ook geen woningbouw op het complex Bospark.

Uit tien mogelijke oplossingen zijn er vier gekomen die realistisch zijn. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn had van de wethouders geëist dat zij betrokken zou worden bij de keuze. Vanavond, donderdag 7 november, is er daarom een informatiemarkt over de toekomst van het Alphense tennis in het gemeentehuis. Hier worden de oplossingsrichtingen gepresenteerd en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De vier oplossingsvarianten zijn:

  1. gemeentelijke variant: TEAN verhuist naar locatie Nieuwe Sloot en woningbouw op locatie TEAN
  2. ontwikkeling woningbouw op locatie Nieuwe Sloot, TEAN blijft op eigen locatie en Nieuwe Sloot krijgt nieuwe locatie
  3. TEAN blijft op eigen locatie, TV Nieuw Sloot krijgt tien banen plus een clubgebouw op locatie Nieuwe Sloot en op de rest van locatie Nieuwe Sloot woningbouw
  4. SAT-variant: TEAN blijft op eigen locatie, TV Nieuwe Sloot krijgt acht banen op locatie Nieuwe Sloot, nieuw indoor racketcentrum op locatie Nieuwe Sloot en woningbouw op resterende grond

Uit de cijfers blijkt dat drie van de vier voorstellen elkaar financieel niet veel ontlopen, circa 3,7 miljoen euro. Het tweede voorstel, woningbouw op hele locatie Nieuwe Sloot inclusief nieuwe locatie Nieuwe Sloot, is de duurste met 4,2 miljoen euro.

In principe worden de voorstellen tijdens een raadscommissievergadering op 14 november door de politieke fracties besproken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek vandaag 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten vandaag 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek vandaag 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca vandaag 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.