Molukkers protesteren tijdens raadsvergadering

Zo'n vijftig Molukkers hebben tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdagavond hun verontwaardiging geuit over het niet nakomen van beloftes door de gemeente.

Gewapend met grote spandoeken maakte de groep duidelijk aan de gemeente dat belofte schuld maakt. Het beloofde nieuwe verenigingsgebouw van Kaju Putih laat nog steeds op zich wachten en voor de leden van Kaju Putih is de maat nu meer dan vol. In 2010 is er raadsbesluit genomen om Kaju Putih voor maximaal 3 jaar in de tijdelijke voorziening te huisvesten, onder voorbehoud van planologische procedures. 

"Het huidige verenigingsgebouw is op. Het lekt aan alle kanten, het is te klein voor de activiteiten en door de energieslurpende elektrische kachels ook nog gevaarlijk. Vooral voor de kinderen, die kunnen zich er gemakkelijk aan kunnen branden. Ook is er een flinke verzakking in de vloer geconstateerd", zo stellen de Molukkers.

De gemeente was van plan om de verzakking te laten repareren maar de Molukkers hebben dit 'lapmiddel' afgewezen uit angst om later te horen dat een nieuw gebouw er niet meer in zit, omdat aan het huidige pand al te veel is verspijkerd.

De actievoerende Molukkers hebben tijdens de raadsvergadering een handtekeningenactie met meer dan 300 handtekeningen aan de raad aangeboden. Ook hebben zij de spiegel, ooit symbolisch aan hen gegeven door Michel du Chatinier, aan de raad teruggegeven. Ze vinden het tijd dat de gemeente zélf eens in de spiegel gaat kijken.

Wethouder Han de Jager kon niet ingaan op de eis van de Molukkers. De actiegroep belooft eind september terug te komen, in de hoop dat de gemeente zich dan wel aan haar belofte houdt.

Bron: AD


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid vandaag 16:37

VegaBoerderij op 3 september met kraam in het Irenebos bij het IVN

Tijdens de Natuurmarkt op 3 september in het Irenebos is ook de VegaBoerderij Groene Hart aanwezig. De Alphense actieve deelnemers Gerard Harmes en Herman Teunissen willen bezoekers graag enthousiast maken voor dit initiatief.

Sport vandaag 15:09

Diede de Groot bij tennisvereniging Nieuwe Sloot op 20 augustus

Aanstaande zaterdag 20 augustus 'Diede Dag’, een eendaags-roller/loper toernooi plaats. De dag duurt van 10:00 tot 16:30 uur en is mogelijk gemaakt door een donatie van de Gemeente Alphen aan den Rijn, Stichting Rolstoeltennis Zuid-Holland en Tennisvereniging Nieuwe Sloot.

Evenementen vandaag 13:44

Jaarmarkt 2022: dit is er op 21 september te beleven in Alphen aan den Rijn

De Alphense Jaarmarkt vindt traditiegetrouw plaats op de derde woensdag in september. Door het centrum van Alphen staan honderden kramen opgesteld. Met een diversiteit van vele soorten en maten kramen, standwerkers, foodtrucks en activiteiten is het één van de feestelijkste dagen van het jaar in Alphen.