Monuta
Advertorial Overige

Monuta: meer dan alleen een uitvaart

Een bijzonder afscheid. Je kunt je er op voorbereiden. De uitvaartverzorgers van Monuta staan dag en nacht voor je klaar, ook als iemand niet of elders verzekerd was. Maar wat zijn de eerste stappen die je zelf neemt na een overlijden van een dierbare, en wat kan de uitvaartverzorger betekenen? Monuta zet het voor je op een rij. 

Na een overlijden moet als eerste de huisarts gebeld worden. Deze stelt een verklaring van overlijden op. Is iemand in het ziekenhuis of een zorgcentrum overleden? Dan neemt het personeel contact op met de arts. Daarna schakel je de uitvaartverzorger in. De uitvaartverzorger van Monuta helpt met alles wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart en komt naar je toe om alle wensen te bespreken.

Monuta kan altijd de uitvaart verzorgen

Voordat de uitvaartverzorger er is, is het handig om na te gaan of de overledene een uitvaartverzekering had en of er uitvaartwensen zijn vastgelegd. Kijk ook of er een testament, wilsbeschikking of donorcodicil is. Goed om te weten: Monuta kan altijd de uitvaart verzorgen. Ook als iemand niet of ergens anders verzekerd was. Daarnaast kun je alvast de kleding voor jouw overleden dierbare klaarleggen en een adressenlijst maken. 

Het eerste gesprek

De uitvaartverzorger zal alle praktische zaken uit handen nemen zodat jij je kunt richten op het laatste afscheid. Tijdens het eerste gesprek worden alle wensen besproken en krijgt de uitvaartverzorger een beeld bij hoe de overledene in het leven stond en waar hij of zij van hield. De uitvaartverzorger neemt niet alleen de praktische zaken uit handen, zoals bijvoorbeeld het doen van aangifte van overlijden bij de gemeente, maar denkt ook mee met het vormgeven van de laatste wensen.  

Meer weten over wat Monuta allemaal regelt voor de uitvaart? Lees dan hier verder. Daar vind je ook een checklist met wat de uitvaartzorger voor jou kan regelen. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:30

Verdachte situatie met vuurwapen

Bij de Lekstraat in Alphen heeft zich een verdachte situatie voorgedaan met een vuurwapen. De agenten ter plaatse dragen veiligheidsvesten. 

Coronavirus in Alphen gisteren 15:53

Handhavers sluiten parkeerplaats bij Zegerplas

Bezoekers hadden de hekken bij één van de parkeerplaatsen bij de Zegerplas verplaatst. Handhaving Alphen aan den Rijn heeft de parkeerplaats nu weer afgesloten. 

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 15:04

Bibliotheek brengt leesplezier in zorginstellingen

Door de huidige coronacrisis zitten verpleeg- en zorginstellingen op slot om zo de kwetsbare ouderen te beschermen. Om de bewoners van de instellingen een hart onder de riem te steken, doneert Bibliotheek Rijn en Venen boeken aan verpleeg- en zorginstellingen. Een pakket vol met leesplezier: even wegduiken in een andere wereld is de beste afleiding die er is!

Coronavirus in Alphen gisteren 12:34

Hoe gaan verpleeghuizen om met de lockdown voor bewoners?

Om ouderen tegen het coronavirus te beschermen, mogen zij voorlopig geen bezoek ontvangen. Ook de verpleeghuizen zijn op slot voor bezoekers. Hierdoor ligt eenzaamheid op de loer. Wat doet Verpleeghuis Oudshoorn om dit tegen te gaan?