Monuta
Advertorial Overige

Monuta: meer dan een afscheid

Monuta Alphen aan den Rijn, voor velen helaas al bekend maar voor anderen nog onbekend. Aan het begin van het nieuwe jaar stellen de medewerkers van Monuta zich graag aan jou voor.

Yvonne van Lingen, uitvaartverzorger, en Greet van Domburg, uitvaartassistente. Samen zijn zij uitvaartverzorging Monuta Alphen aan den Rijn. “Iedereen die de hulp van Monuta Alphen aan den Rijn nodig heeft krijgt alleen met ons te maken. Dat vinden wij belangrijk, een vast gezicht in de moeilijke emotionele periode na het overlijden, tijdens de uitvaart en ook daarna”, vertelt Yvonne.

Persoonlijke aandacht en inlevingsvermogen
Beiden zijn zeer gedreven en doen hun werk met veel passie, kennen Alphen aan den Rijn als geen ander, staan 24 uur per dag voor hun families klaar. “Na een overlijden is het belangrijk dat het afscheid op een passende manier wordt ingevuld. Hiervoor is ruimte en persoonlijke aandacht nodig. Maar ook inlevingsvermogen voor de wensen en daadkracht om deze uit te voeren. Met onze jarenlange ervaring helpen wij nabestaanden om het afscheid zo goed mogelijk in te vullen.”

Een passend en persoonlijk afscheid
Veel mensen denken dat Monuta alleen het afscheid verzorgt voor mensen die bij Monuta verzekerd zijn, maar dat is een misverstand. “Waar iemand ook verzekerd is of niet verzekerd is, wij zorgen voor een passend en persoonlijk afscheid, natuurlijk samen met de nabestaanden. De wens van de overledene, en de wensen van de nabestaanden, zijn voor ons het uitgangspunt. Wij proberen de nabestaanden juist te inspireren tot het vormgeven van een bij de overledene passend afscheid, soms heel traditioneel, soms heel klein, maar soms ook groots en op een andere manier of andere locatie.”

Transparantie
Verder is Monuta heel transparant in de kosten: binnen 24 uur zijn de kosten van het afscheid bekend. Monuta Alphen aan den Rijn heeft niet voor niets het Keurmerk Uitvaartzorg. “De Stichting Keurmerk Uitvaartzorg stelt hoge kwaliteitseisen aan een uitvaartonderneming. Wij zijn verplicht onze kwaliteit constant op een hoog peil te houden en worden daarop jaarlijks getoetst”, vertelt Yvonne. “Maar het belangrijkste is natuurlijk onze persoonlijke benadering, ons inlevingsvermogen, ons luisterend oor, onze veelzijdigheid, onze bereikbaarheid en de zorgvuldigheid waarmee wij ons werk doen.”

Activiteiten
Naast het verzorgen van het laatste afscheid organiseert Monuta geregeld activiteiten in hun pand, waar nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten of samen iets kunnen ondernemen. Iedere eerste dinsdag van de maand is er van 10:00 tot 11:30 uur een koffieochtend in het pand, ieder kwartaal een wandeling met nabestaanden, en eenmaal in de 6 weken op zondagmiddag een rouwcafé.

Monuta is gevestigd in het voormalig kantongerechtsgebouw, een monumentaal karakteristiek pand in Alphen aan den Rijn. Adres: Wilhelminalaan 26, 2405 ED Alphen aan den Rijn.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 19:25

Boodschap Rutte: houd vol en vier Pasen thuis

Geen nieuwe of aangepaste maatregelen tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Wel een duidelijke boodschap: houd vol en vier Pasen thuis. 

Politiek gisteren 19:19

Alle besluiten rond het Sociaal Domein uitgesteld

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat de besluitvorming rond het Sociaal Domein wordt uitgesteld tot september. Het gaat om organisaties die een plan in moeten dienen om voor de gemeente welzijnstaken uit te voeren. 

Politiek gisteren 18:23

Gemeente steunt Voedselbank in ieder geval tot 1 juni

De gemeente Alphen aan den Rijn geeft de Alphense Voedselbank een incidentele bijdrage. Deze is bedoeld om tot 1 juni alle klanten van waardebonnen voor een supermarkt te voorzien. Dat meldt wethouder Han de Jager.

Coronavirus in Alphen gisteren 17:18

Supermarkten bij hoge uitzondering geopend op Eerste Paasdag

Om de drukte bij supermarkten tijdens het paasweekend zoveel mogelijk te verspreiden, heeft het college van burgemeester en wethouders bij hoge uitzondering besloten dat supermarkten op Eerste Paasdag open mogen.