Josh Walet

Mooij Huis Makelaardij bloeit tijdens de Raadhuisstraat metamorfose

De Raadhuisstraat krijgt een grondige opknapbeurt. Er wordt een nieuwe riolering aangebracht en het straatwerk wordt compleet vernieuwd. Dit was hard nodig, want bij regenachtig weer was het ontwijken van een ‘plas’ water bijna onmogelijk. Niet prettig voor het winkelend publiek en de winkeliers. In een serie van zes korte reportages zetten we zes ondernemers in de spotlights. Ze vertellen over hun bedrijf en hoe ze de periode van renovatie hebben beleefd. In de eerste aflevering presenteren we: Mooij Huis Makelaardij.

Gedreven meiden

Na enkele jaren een kantoor aan huis te hebben gehad, verhuisde het bedrijf van Marlous Mooij ruim anderhalf jaar geleden naar de Raadhuisstraat. In 2014 richtte Marlous haar bedrijf op. Hoewel ze op de website als directeur staat vermeld, ziet ze zichzelf niet zo. "Ons bedrijf bestaat uit vier gedreven vrouwen: ikzelf, Lonneke, Robyn en Eefje. Iedereen is gelijk binnen het team. Eigenlijk zijn we met z’n vijven, want Beer, de hond, is altijd aanwezig op kantoor en is geliefd bij de klanten." Door gezinsuitbreiding had Marlous thuis meer ruimte nodig en ging ze op zoek naar een geschikt pand. Dit vond ze in het gebouw waar vroeger het Griekse restaurant Olympia zat. "Het is een authentiek pand met karakter, passend bij een makelaarskantoor. Er is voldoende ruimte, we hebben een spreekkamer en een terras aan de Rijn. Ideaal voor de vrijdagmiddagborrel. We zijn er superblij mee", aldus Marlous, die met passie over haar bedrijf vertelt.

De hond aanlijnen

Marlous is blij dat de Raadhuisstraat een metamorfose ondergaat en vertelt hoe de renovatie invloed had op haar bedrijf: “Onze branche is voornamelijk digitaal en we bezoeken onze klanten vaak zelf. Van minder klanten was dus geen sprake. Natuurlijk was het soms wat luidruchtiger, moest je buiten goed opletten en binnen wat vaker stofzuigen, maar dat waren slechts kleine ongemakken. Eigenlijk was het lastigste dat Beer aangelijnd moest worden. We hebben er echter veel voor teruggekregen: strak straatwerk, op sommige plekken geveltuintjes, en ik moet zeggen dat de werklui heel vriendelijk waren.”  

Direct contact

Bij Mooij Huis Makelaardij voel je je direct thuis. Wat onderscheidt haar bedrijf nu van andere makelaars? Marlous’ antwoord is duidelijk: “Wij zijn vier enthousiaste makelaars. Bij ons kun je zelf je verkooppakket samenstellen. Wij werken niet met een telefoniste. Je hebt bij ons altijd direct contact met degene die je moet hebben. Korte lijnen dus, en onmisbaar in deze tijd: we hebben een groot bereik op sociale media. Op dit alles zijn we supertrots en dat merken de klanten.”

Ben je benieuwd naar wat Mooij Huis Makelaardij te bieden heeft? Ontdek hier meer


Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 16:03

Groei deze zomer met Let's Recruit!

De zomer is aangebroken! De tijd om na te denken over nieuwe stappen in je carrière: wil je je in je huidige gebied ontwikkelen of ben je klaar voor een switch? Let’s Recruit! houdt je via Instagram op de hoogte van het nieuwste vacatureaanbod. Volg ze nu en maak kans op een zomerse prijs! 

Maatschappelijk vandaag 14:35

Ladies Circle Groene Hart overhandigt cheque van 1.000 euro aan het Jeroen Heitzman Accufonds

Met de Circle Cycle ’24 heeft Ladies Circle Groene Hart € 1000 bijeen gefietst voor het Jeroen Heitzman Accufonds van de Alphense Fietsmaatjes. Op zondag 21 april fietsten vijfenveertig gesponsorde deelnemers deze tocht van 24 kilometer langs de mooiste plekken rondom Alphen aan den Rijn. Dat leverde een cheque van € 1000 euro op, die op 12 juli door Marjon van Rijs en Emmy Rijnsburger aan het fonds is overhandigd.

Overige vandaag 13:42

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn groot succes

Op woensdag 2 juli vond er een waardevolle en informatieve scootmobielcursus plaats bij Atletiekvereniging AAV'36. Deze cursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Alphen aan den Rijn in samenwerking met Welzorg, Vegro en Ergozorg, bood scootmobielgebruikers de kans om hun rijvaardigheden te verbeteren en hun kennis van verkeersregels op te frissen. Daarnaast konden deelnemers die nog niet over een eigen scootmobiel beschikten er kennis mee maken.

Maatschappelijk vandaag 12:08

Wheels 4 Rescue schenkt ambulance aan ziekenhuis in Gambia

Tijdens hun vakantie in Gambia zagen Sjaak en Hester Zevenhoven de zorgwekkende staat van de gezondheidszorg. Veel ziekenhuizen zijn verouderd, slecht uitgerust en kampen met een tekort aan medicijnen en gekwalificeerd personeel, wat leidt tot hoge kosten en beperkte toegang tot zorg. De kinder- en moedersterftecijfers behoren tot de hoogste ter wereld door een gebrek aan prenatale zorg en gezondheidseducatie.

Verkeer en vervoer vandaag 10:29

Vakantiedrukte: Tips voor een soepele reis op Zwarte Zaterdag

Zaterdag 20 juli is het weer zover: Zwarte Zaterdag. Deze dag staat bekend als een van de drukste verkeersdagen van het jaar, wanneer miljoenen Europeanen massaal op vakantie gaan. De wegen naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië, raken overvol en files zijn onvermijdelijk.