Motie voor permanent verenigingsgebouw Kaju Putih

GroenLinks en RijnGouweLokaal willen samen een initiatiefvoorstel doen voor de bouw van een permanent verenigingsgebouw voor de Molukse stichting Kaju Putih. De motie komt tijdens de volgende gemeenteraadsvergadering op donderdag 24 september aan de orde.

Vorige week heeft een groep van ongeveer vijftig Molukkers tijdens de raadsvergadering hun onvrede geuit. Ze lieten duidelijk aan de gemeente merken dat ze het lange wachten op het hun toegezegde stenen pand meer dan beu waren.

René Driesen van GroenLinks en Ank de Groot van RijnGouweLokaal hopen andere partijen mee te krijgen met hun voorstel. Dit kan er voor zorgen dat het college alsnog meewerkt aan de totstandkoming van een permanente en stenen huisvesting voor Kaju Putih.

Bron: AD


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid vandaag 16:37

VegaBoerderij op 3 september met kraam in het Irenebos bij het IVN

Tijdens de Natuurmarkt op 3 september in het Irenebos is ook de VegaBoerderij Groene Hart aanwezig. De Alphense actieve deelnemers Gerard Harmes en Herman Teunissen willen bezoekers graag enthousiast maken voor dit initiatief.

Sport vandaag 15:09

Diede de Groot bij tennisvereniging Nieuwe Sloot op 20 augustus

Aanstaande zaterdag 20 augustus 'Diede Dag’, een eendaags-roller/loper toernooi plaats. De dag duurt van 10:00 tot 16:30 uur en is mogelijk gemaakt door een donatie van de Gemeente Alphen aan den Rijn, Stichting Rolstoeltennis Zuid-Holland en Tennisvereniging Nieuwe Sloot.

Evenementen vandaag 13:44

Jaarmarkt 2022: dit is er op 21 september te beleven in Alphen aan den Rijn

De Alphense Jaarmarkt vindt traditiegetrouw plaats op de derde woensdag in september. Door het centrum van Alphen staan honderden kramen opgesteld. Met een diversiteit van vele soorten en maten kramen, standwerkers, foodtrucks en activiteiten is het één van de feestelijkste dagen van het jaar in Alphen.