Museumpark Archeon

Museumkids Awards in Archeon

Op vrijdag 8 november vonden de Museumkids Awards plaats in het Archeon.   

De Museumkids Awards is een wedstrijd waarbij kinderen uit heel Nederland beoordelen welk museum het meest geschikt is voor hun doelgroep. De uitslag van de Museumkids Awards 2020 werd dit jaar bekendgemaakt in het Archeon.

Dit jaar had een museum minstens 60 inspecties nodig met minimaal het cijfer 8 gemiddeld om Kidsproof te worden. Hiermee is het een echte publieksprijs. In totaal vulden kinderen 12.424 inspecties in en zijn er 60 musea die zich Kidsproof mogen noemen. De winnaar was het NEMO Science Museum in Amsterdam. Het Archeon is ook benoemd tot Kidsproof museum, met een score van 8,82.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:09

Speelplaatsen worden voor 1,6 miljoen opgeknapt

De speelplaatsen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn worden voor 1,6 miljoen euro opgeknapt. Hiervoor zijn een inventarisatie en een planning gemaakt. Het Speelruimteplan wordt in het najaar vastgesteld als er voldoende inspraak is geweest en een goede visie is gemaakt.

Voor Kinderen vandaag 17:01

Eerste paal Klimpark Alphen gaat volgende week de grond in

Op dinsdag 25 februari gaat de eerst paal voor Klimpark Alphen, midden in Park Zegersloot, de grond in. Wethouder Gert-Jan Schotanus en kinderwethouder Day van der Pijl (10) zullen bij de ceremonie aanwezig zijn.

Advertorial Cultuur vandaag 14:37

In de voorjaarsvakantie valt er veel te genieten in Castellum

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je in de bioscoop dagelijks, de héle dag in vier zalen, genieten van de beste en nieuwste films. Speciaal voor de vakantieperiode staan de grootste filmhits van dit moment op het programma!

Alphense Zendmast vandaag 13:57

Alphense zendmast op vrijdagavond roze en oranje verlicht

Op vrijdagavond 21 februari kleurt de Alphense zendmast oranje in verband met het Alphense Sportgala dat op vrijdagavond in het Parkrestaurant van Avifauna plaatsvindt. Maar tot 19:00 uur is de zendmast roze, speciaal voor de winnaar van de verjaardagsactie.

Evenementen vandaag 12:35

Line up Wet ’n Wild Beachfestival bekend

Zaterdag 8 augustus viert het Wet ’n Wild Beachfestival haar zesde editie. De organisatie heeft vandaag de line up van het festival bekendgemaakt. De kaartverkoop begint donderdag 27 februari, maar lezers van Alphens.nl maken nu al kans op twee tickets!