Museumpark Archeon

Museumpark Archeon en Vogelpark Avifauna behalen opnieuw gouden Green Key certificaat

Ook dit jaar hebben Museumpark Archeon en Vogelpark Avifauna een gouden Green Key-certificaat in ontvangst mogen nemen. Dit is het hoogst haalbare resultaat van de Green Key, het internationale keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt.

Met een Green Key-certificaat dragen ondernemers bij aan de versterking van het duurzame imago van hun accommodaties en de verduurzaming van Nederland. Denk hierbij aan een lager dan gemiddelde uitstoot, vermindering van afval, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en het tegengaan van voedselverspilling. In 2021 heeft Green Key in totaal 673 certificaten verstrekt aan ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Twee hiervan zijn gevestigd in Alphen: Museumpark Archeon en Vogelpark Avifauna.

Museumpark Archeon

Aangezien Archeon de levende geschiedenis vertolkt, gaan ze in het museumpark bewust om met milieu en duurzaamheid. Zo is bijvoorbeeld een deel van het parkeerterrein overdekt met zonnepanelen, gebruiken ze milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, voor de besproeiing van gewassen en grassen wordt regen- en slootwater gebruikt, wordt er gewerkt met duurzame bouwmaterialen, zijn ze aangesloten bij het project Groene Cirkel voor het behoud van de bijenpopulatie, en de CO2 uitstoot van bezoekers die met de auto komen wordt gecompenseerd door het planten van bomen via Trees for All.

Vogelpark Avifauna

Bij Vogelpark Avifauna maakt duurzaamheid deel uit van het beleid. Daar hoort zorg voor het milieu in het park en zorg voor de natuur in de omgeving van het park ook bij. Avifauna heeft onder andere een helofytenfilter in de pelikanenvijver, waardoor het afvalwater wordt gezuiverd tot een kwaliteit die onschadelijk is voor het milieu. Verder verzorgt Avifauna natuur- en milieueducatie, waarmee jaarlijks 14.000 basisschoolleerlingen in de provincie Zuid-Holland worden bereikt. Eén van deze lessen is gericht op de Filipijnen, waar ook financieel een natuurbehoudsproject wordt ondersteund. Daarnaast collecteert Avifauna sinds 2004 actief voor het natuurbeschermingsfonds. Dit fonds steunt diverse natuurbeschermingsprojecten wereldwijd, maar ook in de directe omgeving van het vogelpark.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Eten en drinken vandaag 09:54

Kabalt’s Drive-In: de zoete én hartige snelweg in Alphen

Alphenaren zijn lyrisch over de zoete en hartige lekkernijen van Kabalt’s Drive-In. Van wafels overgoten met Belgische chocolade tot Duitse curryworst en poffertjes met Nutella-saus. Is het echt zo lekker als iedereen zegt? Dat moesten wij natuurlijk even proberen!

Calamiteiten vandaag 09:02

Brand bij verpleeghuis bleek toch een kleine brand

De brandweer rukte donderdagavond uit voor een middenbrand bij verpleeghuis Noorderbrink aan de Klompenmaker in Alphen. Bewoners zouden geëvacueerd worden, maar al snel bleek het te gaan om een kleine brand.

Politiek gisteren 19:56

Klimpark gesloten door landelijke maatregel

In tegenstelling tot wat eigenaar Ron Prins denkt, is het Alphense klimpark niet gesloten omdat 'de gemeente' dit zo wil. Het betreft een landelijke maatregel waarbij sluiting van een klimbos specifiek wordt genoemd.

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Showroom van Baak Autocenter is weer geopend voor private shopping

Baak Autocenter heeft de showroom weer geopend voor private shopping! Ondanks dat de showroom alleen geopend is op afspraak, staan de medewerkers te trappelen om hun klanten weer te verwelkomen. ‘’Ook in deze moeilijke tijd, staan wij gewoon voor jou klaar.’’