Alphens EV

Museumpark Archeon gaat dicht in verband met corona

De directie van Museumpark Archeon heeft in verband met de verspreiding van het coronavirus besloten om het park met onmiddellijke ingang te sluiten tot 31 maart. Dit geldt ook voor het Archeologiehuis, Romeins Museum en de Restauratiewerf.

Gevolg van de maatregelen die het kabinet heeft genomen, is onder meer dat er niet meer dan circa honderd mensen op één plek bij elkaar mogen komen. Er werd door premier Rutte ook een oproep aan musea gedaan. Daarnaast is er een advies van de museumvereniging hierover.

Museumpark Archeon had al eerder zelf een aantal adviezen voor bezoekers geformuleerd. Ook de medewerkers hadden instructies gekregen die in lijn zijn met de adviezen van het RIVM. In de maand maart zou Archeon uitsluitend in de weekenden zijn geopend. De seizoensopening was gepland op 28 maart.  

Het museumpark is wel telefonisch bereikbaar. Ook afspraken voor bezichtiging voor het plannen voor een evenement, feest of congres op een latere datum is gewoon mogelijk.
Wie vragen heeft over een schoolreis, evenement of rondleiding in deze periode kan bellen naar 0172 447744.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.