Museumpark Archeon

Museumpark Archeon is genomineerd voor de Erfgoedparel

Vereniging Vrienden van Archeon is één van de vijf genomineerde finalisten voor de Erfgoedparel 2022. Zij zijn genomineerd met het project: de Romeinse weg, de Via Albaniana. 

De Erfgoedparel is een initiatief van het Erfgoedhuis van Zuid-Holland. Voor het winnen van de Erfgoedparel zijn in totaal vijf finalisten in aanmerking gekomen. Eén van deze finalisten is dus de Vereniging Vrienden van Archeon. Je kan je stem uitbrengen tot uiterlijk 1 november.

De Romeinse weg

De Romeinse weg, met een originele wegpaal is een tentoonstelling waar bezoekers kennis kunnen maken met de weg en een replica van een Romeinse mijlpaal. Dit werd gebouwd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Archeon in 2021. Deze weg is door vrijwilligers, medewerkers en leden van de vereniging op authentieke Romeinse wijze gelegd.

Vereniging  Vrienden van Archeon (VVvA) heeft dit jubileumgeschenk aangeboden aan Archeon zodat de vele bezoekers, schoolkinderen, studenten en bezoekers kennis kunnen maken met deze weg.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.