Museumpark Archeon

Museumpark Archeon is het meest Kidsproof Museum van Zuid-Holland: “Een grote eer!”

Dat Archeon een leuk uitje voor kinderen is, werd deze week opnieuw bevestigd. Het museumpark ging er tijdens de Museumkids Awards met een score van een 8,9 vandoor met de prijs voor het meest Kidsproof Museum van Zuid-Holland.

Ondanks de coronacrisis weten Nederlandse musea de jongste generatie goed te bereiken: afgelopen jaar werden meer dan 10.000 rapporten ingevuld door ruim 3.500 jeugdige inspecteurs. Een museum heeft ministens 60 inspecties nodig met minimaal het cijfer 8 gemiddeld om Kidsproof te worden. Hiermee is het dan ook een echte publieksprijs.

Museum Helmond ging er met de hoofdprijs vandoor en scoorde maar liefst een 9,27. Maar de organisatie wijst ook elk jaar provinciewinnaars aan. De prijs van het meest Kidsproof Museum van Zuid-Holland ging dit jaar naar Archeon. Zij kregen de eindscore 8,9. In totaal werden er 319 inspecties van kinderen ingediend voor Archeon. En die prijs is een echte opsteker voor het Alphense museumpark. “Echt een feestelijk bericht in deze tijd”, vertelt directeur Monique Veldman verheugd. “Hier zijn wij erg blij mee en dit is een grote eer voor Museumpark Archeon, voor de medewerkers en de vrijwilligers!”

Over de Museumkids Awards

Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging en heeft als doel om de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact te brengen met museale collecties door het hele land. Mirjam Moll, directeur van de Nederlandse Museumvereniging. “Samen vertellen musea het hele, actuele verhaal van onze steeds veranderde samenleving aan jong en oud! Kinderen zijn het publiek van de toekomst, dus we zijn er trots op dat zoveel musea op een betekenisvolle manier de verbinding met het jonge publiek maken. We zijn bovendien blij dat musea vanaf donderdag weer open mogen voor publiek, zodat ook de kinderen weer volop van de talrijke museale collecties en bijbehorende educatieve programma’s kunnen genieten en leren.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”