Museumpark Archeon
Advertorial Kunst en Cultuur

Museumpark Archeon opent haar deuren in de vervroegde kerstvakantie

In verband met de vervroegde kerstvakantie opent Museumpark Archeon de poorten van Vier de Winter al op 21, 22 en 23 december voor een bezoek aan Archeon en schaatsrit op de ijsbaan. Vrijdag 24 december is alleen de ijsbaan geopend.

Vanaf 25 december begint de ‘echte’ kerstvakantie en natuurlijk kun je ook dan een bezoek brengen aan Vier de Winter in Archeon met de ijsbaan, wintertentoonstelling ‘Napoleon’ in het Romeinse badhuis en vanaf 27 december de theatershow ‘de wonderbaarlijke tijdmachine’.

Tijdens Vier de Winter is er volop vermaak en vertier in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Daarnaast kunnen bezoekers de spiegelgladde ijsbaan van maar liefst 425 m2 ook dit jaar weer betreden. Speciaal schaatsen voor Alphenaren? Dat is ook mogelijk.

Lees meer en reserveer op https://www.archeon.nl/nl/agenda/vier-de-winter_2.html.


Meer nieuws

Onderwijs en opvang gisteren 17:38

Verkoelende reken- en spellingslessen voor leerlingen van PCB De Windroos

Dankzij de heerlijke weersvoorspellingen en hun enthousiaste juffen zijn de leerlingen van groep 6 en 7 van PCB De Windroos erg opgewekt. Zij gingen dinsdagmiddag namelijk met elkaar waterspelletjes doen. Uiteraard wel helemaal educatief verantwoord met reken- en spellingsopdrachten.

Evenementen gisteren 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk gisteren 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek gisteren 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen gisteren 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”