Musicalkoor Summertime viert het 25-jarig jubileum

In 1994 werd de vereniging opgericht als kinderkoor  ‘ De Nieuwe Lente’ . In 1999 ontstond daarnaast musicalkoor ‘ Summertime’ als grote broer van het kinderkoor.

Het kinderkoor bestaat tegenwoordig niet meer, maar het musicalkoor bestaat uit ongeveer 45 enthousiaste mannen en vrouwen.
De directie van Summertime is in handen van dirigente Astrid van Meeuwen. Zij dirigeert het koor sinds 2008. Ze is naast directie verantwoordelijk voor de muzikale keuzes, choreografie en regie. Zij weet een goede balans te vinden tussen zang, beleving en performance.
Suzanne de Heij verzorgt ook een aantal repetities in de aanloop naar concerten. Zij richt zich op zangtechnieken en performance. Zij kent het musicalvak beroepshalve en speelt momenteel in de musical ‘ Anastasia’.
De kracht van het koor is het instuderen van medleys uit verschillende musicals. Hierdoor komen alle hoogtepunten uit een musical voorbij. In een notendop, maar niet minder indrukwekkend. Zo brengen wij onder andere ‘ Les Miserables” in 15 minuten en ‘ Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ in 12 minuten.
Ook zingen we ‘ losse nummers’ in uit verschillende musicals of films. Hierdoor is het repertoire heel uitgebreid en wordt het voor een concert aangevuld met nieuwe nummers of oude nummers worden opgepoetst. Voor de kerstperiode hebben we een speciaal kerstprogramma waarbij we geheel in Dickensstijl optreden.
We hebben in de afgelopen jaren een veelvoud aan optredens achter de rug, met als hoogtepunten: ‘Korenlint’ in Haarlem, ‘Gouda bij kaarslicht’ , ‘ Korendagen in Paradiso Amsterdam’ en eind augustus een optreden in de Dominicaner boekhandel in Maastricht.
We zijn ondertussen hard aan het repeteren voor ons jubileumconcert op 15 november met de titel ‘ Sound of Summertime’ in de grote zaal van het theater Castellum in Alphen aan den Rijn.

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via het theater www.theatercastellum.nl. Het belooft een spetterend programma te worden, met een aantal nummers die men wellicht niet direct van ons zou verwachten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?

Alphens Restaurantweek gisteren 18:38

Alphens Restaurantweek: Een beregoed menu van De Beren

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangenmenu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Beren.

Overige gisteren 16:46

Nieuw in de Raadhuisstraat: Fab Hair

Waar je de kapsalon voorheen kon vinden boven Gaaf in de Julianastraat, verwelkomen eigenaressen van Fab Hair, Michelle en Pascale, je vanaf 1 september graag in de Raadhuisstraat!

Advertorial Overige gisteren 15:01

Feestje? Sebastiaan ijs komt bij je scheppen!

Veel mensen kennen als de weg naar Sebastiaan ijs. Maar… ze kennen daar ook de weg naar jou! Deze zomer heeft ijssalon Sebastiaan namelijk een zomerse actie met de ijs Tuk Tuk: de Schep & Go-actie!

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:42

Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom. 

Verkeer en vervoer gisteren 12:57

Verbreden fietspad Prins Bernhardlaan Alphen aan den Rijn

Het fietspad langs de Prins Bernhardlaan, tussen de Albert Schweitzerbrug en de Prinses Irenelaan in Alphen aan den Rijn wordt verbreed. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit het actieplan “Fiets” om tweerichtingsfietspaden langs de hoofdwegen aan te leggen en/of te verbeteren.