Musicalkoor Summertime viert het 25-jarig jubileum

In 1994 werd de vereniging opgericht als kinderkoor  ‘ De Nieuwe Lente’ . In 1999 ontstond daarnaast musicalkoor ‘ Summertime’ als grote broer van het kinderkoor.

Het kinderkoor bestaat tegenwoordig niet meer, maar het musicalkoor bestaat uit ongeveer 45 enthousiaste mannen en vrouwen.
De directie van Summertime is in handen van dirigente Astrid van Meeuwen. Zij dirigeert het koor sinds 2008. Ze is naast directie verantwoordelijk voor de muzikale keuzes, choreografie en regie. Zij weet een goede balans te vinden tussen zang, beleving en performance.
Suzanne de Heij verzorgt ook een aantal repetities in de aanloop naar concerten. Zij richt zich op zangtechnieken en performance. Zij kent het musicalvak beroepshalve en speelt momenteel in de musical ‘ Anastasia’.
De kracht van het koor is het instuderen van medleys uit verschillende musicals. Hierdoor komen alle hoogtepunten uit een musical voorbij. In een notendop, maar niet minder indrukwekkend. Zo brengen wij onder andere ‘ Les Miserables” in 15 minuten en ‘ Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ in 12 minuten.
Ook zingen we ‘ losse nummers’ in uit verschillende musicals of films. Hierdoor is het repertoire heel uitgebreid en wordt het voor een concert aangevuld met nieuwe nummers of oude nummers worden opgepoetst. Voor de kerstperiode hebben we een speciaal kerstprogramma waarbij we geheel in Dickensstijl optreden.
We hebben in de afgelopen jaren een veelvoud aan optredens achter de rug, met als hoogtepunten: ‘Korenlint’ in Haarlem, ‘Gouda bij kaarslicht’ , ‘ Korendagen in Paradiso Amsterdam’ en eind augustus een optreden in de Dominicaner boekhandel in Maastricht.
We zijn ondertussen hard aan het repeteren voor ons jubileumconcert op 15 november met de titel ‘ Sound of Summertime’ in de grote zaal van het theater Castellum in Alphen aan den Rijn.

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via het theater www.theatercastellum.nl. Het belooft een spetterend programma te worden, met een aantal nummers die men wellicht niet direct van ons zou verwachten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.