Josh Walet

Mutatie coronavirus Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika nog niet in onze regio aangetroffen

Half december dook de Britse coronavariant op in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien is deze variant op diverse plekken in Nederland vastgesteld, met een uitschieter van zo’n dertig besmettingen in Bergschenhoek. In onze regio is de mutatie van het coronavirus nog niet aangetroffen.

Dat laat GGD Hollands Midden weten naar aanleiding van berichtgeving in de landelijke media over de het opduiken van een Britse, Zuid-Afrikaanse en nu ook de Braziliaanse variant van het coronavirus. “GGD Hollands Midden houdt de situatie goed in de gaten en onderzoekt testafnames op deze nieuwe varianten”, laten zij weten. “Op dit moment zijn de nieuwe virusvarianten nog niet aangetroffen in onze regio.”

Een mutatie van een virus ontstaat omdat virussen constant een beetje veranderen. Vaak heeft dit geen invloed, maar soms kan een virus besmettelijker worden als deze muteert. Dit lijkt bijvoorbeeld het geval bij de Britse en de Zuid-Afrikaanse variant, aangezien zij zich sneller verspreiden. Zeker is dit echter nog niet, dat moet onderzoek in het lab uitwijzen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.