Alphens

Muurschildering bij nieuwe doorgang parkeergarage Aarhof is af

De kunstenaars van Atelier Verfstreken, wat onderdeel uitmaakt van Ipse de Bruggen, hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het winkelcentrum De Aarhof op te fleuren. En met resultaat, want de toegang van de nieuwe parkeergarage is voorzien van een kleurrijke muurschildering.

In opdracht van de winkeliersvereniging van winkelcentrum De Aarhof startte de kunstenaars van Atelier Verfstreken in september met schilderen. De kunstenaars werkten een aantal weken bijna dagelijks aan het kunstwerk, samen met enthousiaste vrijwilligers en begeleiders. Nu is het moment daar dat de muurschildering klaar is.

Eerder vertelde begeleidster Karina de Waard nog vol enthousiasme over het project. “Het mooie is dat alle kunstwerken gemaakt zijn door de kunstenaars zelf.” Op de kleurrijke compositie zijn herkenbare Alphense bouwwerken te zien, waaronder een brug waar Alphen er zo veel van heeft, Parkeergarage Castellum, de Fietsappel en de PTT toren. “De brug staat symbool voor verbinding, waar wij als Atelier Verfstreken voor staan. Daarnaast verwijst het naar de vele bruggen die onze gemeente rijk is, en is het in de naam van Ipse de Bruggen verwerkt.” 

Muurschildering atelier verfstreken


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 19:46

Jongeren komen af op protestactie, grote rel lijkt uit te blijven

Er hangt een grimmige sfeer op het Rijnplein. Tientallen jongeren zijn afgekomen op de oproep die op social media rondging om maandagavond naar het Rijnplein te komen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Vernielingen lijken uit te blijven. 

Alphense Zendmast gisteren 17:15

Alphense zendmast kleurt oranje voor zwembad De Hoorn

Om te vieren dat het buitenbad van zwembad De Hoorn open is om baantjes te zwemmen, kleurt de Alphense zendmast maandagavond 25 januari oranje. Hiermee zet de Alphense zendmast, die tegenover het zwembad staat, De Hoorn nog eens extra in de schijnwerpers.

Advertorial Winkels gisteren 15:39

Subway in de Baronie vanaf vandaag weer geopend na verbouwing

Subway in winkelcentrum de Baronie opent na een verbouwing van twee weken haar deuren om Alphenaren weer te voorzien van overheerlijke broodjes en andere lekkernijen. De vernieuwde winkel heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan!

Winactie Mode gisteren 14:13

Win een stylingbox naar keuze!

Januari is dé maand van nieuwe woonaccessoires. De kerstboom is inmiddels de deur uit, dat betekent dat we het huis weer heerlijk mogen gaan aankleden met nieuwe woonaccessoires! Stylingbox wil jou daarom in de watten leggen. Doe mee aan deze winactie en maak kans op een Stylingbox naar keuze!