NMSA
Advertorial Muziek

Muziek maken bij de Muziekspeelplaats (AMV)

Ben je van plan om een instrument te gaan spelen maar weet je nog niet wat? Dan ben je van harte welkom bij de Muziekspeelplaats! Ben je helemaal niet van plan om een instrument te gaan spelen maar heb je gewoon zin om lekker met muziek bezig te zijn? Dan ben je ook van harte welkom!

Leren over muziek

De Muziekspeelplaats is dé cursus waarin kinderen vanaf groep 3 van alles leren over muziek. Ze gaan aan de slag met muziek door te zingen, bewegen, luisteren en spelen op instrumenten. Hierbij leren ze van alles over maat en ritme, toonhoogte, melodie en nog veel meer. Bij de Nieuwe Muziekschool Alphen maken ze een begin met het lezen van noten, maar gaan ze ook op hele andere manieren muziek opschrijven. In de lessen zijn ze vooral veel aan het doen en lekker actief bezig; alle leerstof wordt verpakt in leuke activiteiten en spelletjes.

Instrumenten

Naast het leren van de basisbeginselen van de muziek, gaan ze ook de instrumenten bekijken waar op de muziekschool les in wordt gegeven. Ze hebben de kans om deze instrumenten van dichtbij te bekijken en uit te vinden hoe ze werken. In de maanden maart en april is het mogelijk om zelfs drie proeflessen te nemen op twee verschillende muziekinstrumenten!

Kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool

De Muziekspeelplaats is bedoeld voor kinderen vanaf groep 3 en loopt van september tot en met juni.

Cursusduur: 35 weken
Dag en tijdstip: woensdag van 15:00 tot 16:00 uur
Eerste les: woensdag 8 september


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 11:34

Laadpunten voor elektrische auto’s in Alphen aan de Rijn stijgt met 21%

In Alphen aan de Rijn is het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen met 21%. Deze groei vond plaats in april 2021 t/m april 2022. In het begin van 2021 stonden er 734 laadpunten verspreid door heel Alphen aan de Rijn, wat is gestegen naar 885.

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.