NMSA
Advertorial Muziek

Muziek maken bij de Muziekspeelplaats (AMV)

Ben je van plan om een instrument te gaan spelen maar weet je nog niet wat? Dan ben je van harte welkom bij de Muziekspeelplaats! Ben je helemaal niet van plan om een instrument te gaan spelen maar heb je gewoon zin om lekker met muziek bezig te zijn? Dan ben je ook van harte welkom!

Leren over muziek

De Muziekspeelplaats is dé cursus waarin kinderen vanaf groep 3 van alles leren over muziek. Ze gaan aan de slag met muziek door te zingen, bewegen, luisteren en spelen op instrumenten. Hierbij leren ze van alles over maat en ritme, toonhoogte, melodie en nog veel meer. Bij de Nieuwe Muziekschool Alphen maken ze een begin met het lezen van noten, maar gaan ze ook op hele andere manieren muziek opschrijven. In de lessen zijn ze vooral veel aan het doen en lekker actief bezig; alle leerstof wordt verpakt in leuke activiteiten en spelletjes.

Instrumenten

Naast het leren van de basisbeginselen van de muziek, gaan ze ook de instrumenten bekijken waar op de muziekschool les in wordt gegeven. Ze hebben de kans om deze instrumenten van dichtbij te bekijken en uit te vinden hoe ze werken. In de maanden maart en april is het mogelijk om zelfs drie proeflessen te nemen op twee verschillende muziekinstrumenten!

Kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool

De Muziekspeelplaats is bedoeld voor kinderen vanaf groep 3 en loopt van september tot en met juni.

Cursusduur: 35 weken
Dag en tijdstip: woensdag van 15:00 tot 16:00 uur
Eerste les: woensdag 8 september


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Dronefotografie gisteren 14:31

Alphen vanuit de lucht: de Treinweg was voorheen een spoor

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week de Treinweg, waar voorheen de spoorlijn Uithoorn-Alphen aan den Rijn lag.