Parkvilla
Advertorial Documentaire

Muziekdocu The incarnations of Willy DeVille

Parkvilla vertoont op 29 maart eénmalig de documentaire Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille. Een portret van het leven en de muziek van DeVille, een unieke artiest die te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek.

Met zijn 'Spanish-Americana' was hij een van de meest originele figuren van het rocktijdperk. Niemand nam zoveel verschillende stijlen aan en alles aan hem was kunst. Vele groten uit de muziekscene zoals Bob Dylan, Bruce Springsteen, Bon Jovi bewonderden DeVille. "Eigenlijk is er maar weinig bekend over zijn afkomst en privéleven. Dit is een unieke productie en deze docu is ook beperkt te zien in Nederland", aldus Cindy van der Hoorn van Parkvilla.

Wie was Willy DeVille?

DeVille begon zijn muziekcarrière in de punkscene in New York met zijn band Mink DeVille. Geboren als Billy Borsey smeedde Willy voor zichzelf een totaal unieke identiteit. Zijn krachtige zangstem en steeds evoluerende podiumpersonages toverden avontuurlijke uitstapjes naar rhythm-and-blues-, cajun-, salsa-, en tejanomuziek. DeVille verkocht in zijn 35-jarige carrière een miljoen platen in Europa met hits als Spanish StrollHey JoeYou Better Move On. Hij stond op alle grote podia in Europa, maar in zijn thuisland bleef hij bijna volledig onbekend. Je kunt wel zeggen America’s most undiscovered treasure. In 2009 overleed DeVille op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker in een ziekenhuis in New York.

Kijk voor meer info en tickets op www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.