Parkvilla
Advertorial Documentaire

Muziekdocu The incarnations of Willy DeVille

Parkvilla vertoont op 29 maart eénmalig de documentaire Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille. Een portret van het leven en de muziek van DeVille, een unieke artiest die te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek.

Met zijn 'Spanish-Americana' was hij een van de meest originele figuren van het rocktijdperk. Niemand nam zoveel verschillende stijlen aan en alles aan hem was kunst. Vele groten uit de muziekscene zoals Bob Dylan, Bruce Springsteen, Bon Jovi bewonderden DeVille. "Eigenlijk is er maar weinig bekend over zijn afkomst en privéleven. Dit is een unieke productie en deze docu is ook beperkt te zien in Nederland", aldus Cindy van der Hoorn van Parkvilla.

Wie was Willy DeVille?

DeVille begon zijn muziekcarrière in de punkscene in New York met zijn band Mink DeVille. Geboren als Billy Borsey smeedde Willy voor zichzelf een totaal unieke identiteit. Zijn krachtige zangstem en steeds evoluerende podiumpersonages toverden avontuurlijke uitstapjes naar rhythm-and-blues-, cajun-, salsa-, en tejanomuziek. DeVille verkocht in zijn 35-jarige carrière een miljoen platen in Europa met hits als Spanish StrollHey JoeYou Better Move On. Hij stond op alle grote podia in Europa, maar in zijn thuisland bleef hij bijna volledig onbekend. Je kunt wel zeggen America’s most undiscovered treasure. In 2009 overleed DeVille op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker in een ziekenhuis in New York.

Kijk voor meer info en tickets op www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.