NMSA
Advertorial Muziek

Muziekschoolensemble Jong Belegen in de schijnwerper

Wist je dat de Nieuwe Muziekschool Alphen maar liefst twaalf ensembles herbergt? En wist je dat het mogelijk is om daarbij aan te sluiten? Voor bijna ieder is er wat wils.

Jong Belegen is één van de ensembles die de NMSA rijk is. Het is een gemengd groot ensemble voor volwassenen op de dinsdagmiddag. Ieder instrument is welkom, ieder niveau is welkom. Zo zijn er momenteel diverse hout- en koperblazers, strijkers, gitaar, piano. Het repertoire (klassiek, folk, modern) wordt de spelers op het lijf geschreven, dat wil zeggen aangepast aan hun speelniveau, zodat ieder op zijn eigen niveau een mooie bijdrage aan het geheel kan geven. 

De sfeer is ongedwongen, maar desondanks wordt er hard gewerkt aan samenspel en een mooie muzikale uitvoering. En na de inspanning de ontspanning met een kopje koffie voor wie wil. 

Het ensemble speelt zo’n twee keer per jaar voor publiek, waaronder op de jaarlijkse ‘Feestelijke Volwassen Voordrachtsavond’, waarin behalve met en voor elkaar spelen ook het sociale aspect rondom het ensemble goed aan bod komt.

Geïnteresseerd om mee te gaan doen? Kom gerust een keer luisteren op een repetitie en eventueel al meespelen! Jong Belegen repeteert wekelijks op dinsdagmiddag van 14:00 tot 15:00 in de grote zaal van de muziekschool. 

Meer info en opgave via danielle@defluitzolder.nl of Info@nieuwemuziekschoolalphen.nl www.nieuwemuziekschoolalphen.nl.


Meer nieuws

Sport vandaag 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten gisteren 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Dronefotografie gisteren 14:31

Alphen vanuit de lucht: de Treinweg was voorheen een spoor

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week de Treinweg, waar voorheen de spoorlijn Uithoorn-Alphen aan den Rijn lag.