Advertorial Politiek

Na de zomer praten over ongewenste vestigingen

De vestiging van het rouwcentrum aan de Nassaustraat-Javastraat in Alphen aan den Rijn heeft voor zoveel commotie gezorgd, dat de gemeenteraad dit in de toekomst wil voorkomen. Wethouder Gerard van As vraagt om dit na de zomer te bespreken.

Het probleem is de ruime omschrijving in het bestemmingsplan waardoor Kamsteeg en Kramer Uitvaartzorg nu aan een woonerf en naast een kinderspeelplaats is gevestigd. Een rouwcentrum valt onder het begrip 'dienstverlening' en daarom mag dit volgens de regels. "De bestemming is passend, terwijl de functie wel degelijk overlast geeft", aldus wethouder Van As.

Om dit in de toekomst te voorkomen, moet er iets gebeuren. Het ingewikkelde is dan dat de gemeenteraad juist als overheid minder bemoeienis wil hebben met wie waar woont. De nieuwe bestemmingsplannen en straks de omgevingswet gaan hier ook vanuit. "We willen loslaten, maar we willen ook voorkomen dat de leefbaarheid in buurten wordt aangetast", aldus Helma van der Louw (CDA) die donderdag 12 juli een motie bij de gemeenteraad had ingediend om concreter te omschrijven wat wel en wat niet mag.

Op verzoek van de wethouder is de motie ingetrokken en wacht de gemeenteraad op de voorstellen in het nieuwe bestemmingsplan voor Alphen-Stad. Dit wordt voor het eind van het jaar aan de raad voorgelegd.

Foto: de directie van Kamsteeg en Kramer Uitvaartzorg.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.