pol_tontijsen

Na één dag al overlast van GO Sharing deelscooters

Sinds woensdag 28 april maken de GO Sharing deelscooters onderdeel uit van het straatbeeld in Alphen. En ze lijken al direct erg 'in trek' bij de jeugd. De eerste gestripte scooter is door de wijkagent al aangetroffen. 

GO Sharing is een aanbieder van elektrische deelscooters op ritbasis, waarbij het mogelijk is om via een applicatie alle scooters binnen een zogenaamd servicegebied voor € 0,29 per minuut te reserveren, activeren en te beëindigen. GO Sharing springt in op de behoefte om snel en zonder vast vervoermiddel korte afstanden te kunnen overbruggen. Ze waren al actief in 26 gemeenten in Nederland, waaronder Delft, Den Haag, Rotterdam en Hoofddorp. Alphen aan den Rijn is daar woensdag aan toegevoegd.

Overlast

Wethouder Kees van Velzen (verkeer) en wethouder Erik van Zuylen (duurzaamheid) gaven eerder aan blij te zijn met de komst van dit duurzame vervoersalternatief. Tegelijkertijd gaf Van Velzen wel aan dat er in andere gemeenten ook negatieve ervaringen zijn met de elektrische deelscooters. Niet iedereen zet de scooters namelijk terug op de goede plek. En dat lijkt in Alphen al op de eerste dag het geval te zijn. De groene scooters zijn al op verschillende plekken in Alphen gesignaleerd.

Ton Tijsen, wijkagent van Kerk en Zanen/Alphen West, geeft aan dat er nu al veel overlast is, zowel van de deelscooters zelf als van de personen die de deelscooters huren. ‘Groene monsters’, noemt hij ze. “Blijkbaar makkelijk te huren”, zegt Tijsen. Hij plaatste woensdagavond een foto van een gestripte deelscooter op Instagram. “Op de Evenaar stond er al ééntje behoorlijk gestript en met schade. Was ook midden op de weg gedumpt.” De wijkagent hoopt dat dit komt door de nieuwigheid van de deelscooters, en dat de overlast straks verdwijnt. “Hopelijk een slechte start en straks alleen serieuze huurders.”

Op de socialmedia-app TikTok werd woensdagavond een video geplaatst van een jongen die in de avonduren met een elektrische deelscooter over de skatebaan in het Europapark reed. De video is inmiddels verwijderd van TikTok, maar op Snapchat is de video nog wel te zien

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @boa_callum


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.