Alphens

Na goed begin toch verlies Boys 1

Bij Alphense Boys speelde zondagmiddag ineens een oude kwaal weer op: drie tegendoelpunten in een tijdsbestek van slechts zo’n zes minuten, ditmaal tussen de 25-ste en 31-ste minuut. Daarmee verdween niet alleen de op dat moment verdiende 0-1 voorsprong als sneeuw voor de zon, óók de overtuiging dat in de uitwedstrijd tegen Purmersteijn een goed (en noodzakelijk) resultaat kon worden gehaald. Tegen de technisch gewiekste tegenstander kon de schade niet meer worden gerepareerd. Aan het einde was het 4-1.

Alphense Boys begon goed in Purmerend en was tot die 25-ste minuut de bovenliggende partij. Al in de derde minuut waren de rood-witten op voorsprong gekomen. Tarik Zaanani stuurde Lekan Onasanya weg op de rechtervleugel. De back haalde de achterlijn en gaf een afgemeten voorzet, waarna Julian van der Kwaak (zie archieffoto) de bal in het doel kon mikken: 0-1. Er volgde nog een grote kans op 0-2. Nu kwam Zaanani zelf oog in oog met doelman Nick van Santen, maar toen hij wilde afronden kreeg hij een duw in de rug. Scheidsrechter Anne Greveling vond die overtreding, merkwaardig, niet penalty-waardig.

Pakweg tien minuten later was de wedstrijd helemaal omgedraaid. Het overkwam de jonge Boys-ploeg vaker afgelopen jaar, dat kort na de eerste tegengoal er snel meer volgden. Niet te ontkennen valt dat aan de drie Noord-Hollandse doelpunten knulligheden in de Boys-defensie ten grondslag lagen. Wat in die fase niet meehielp, was dat centrumverdediger Mika van Rees kort daarvoor met een enkelblessure het veld had moeten verlaten. Al had hij aan de ongelukken/pech in de verdediging waarschijnlijk toch ook niet heel veel kunnen veranderen. Oud-Boysspeler Rachad Madi, Job van der Meulen en Mircle Elstak waren onverbiddelijk in de afronding.

Een snelle of wellicht ook een late aansluitingstreffer had de Boys misschien nog op het goede spoor gebracht. Gedurende de rest van de wedstrijd deden zich enkele mogelijkheden op de 3-2 voor, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Purmersteijn aan de overkant méér en betere kansen op doelpunten kreeg. Alleen Madi wist twintig minuten voor tijd nog een keer te scoren: 4-1 en die cijfers liegen niet. Ook de uitslagen op de andere velden in de Vierde Divisie waren in het nadeel van de Boys als hekkensluiter. Toch wil trainer Edwin Vurens de handdoek niet al in de ring gooien. “Je weet nooit wat een overwinning over twee weken in de derby tegen ARC nog kan doen… We kunnen altijd nog 12 punten halen en dan zien we wel of dat genoeg is om de nacompetitie nog te halen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:42

Sander deelt het geheim achter het succes met zijn website debaardman.nl

Vandaag hebben we het genoegen om te praten met een ware specialist op het gebied van baarden en gezichtsverzorging. Sander Beukelaar (inmiddels bekend als De Baardman) is geboren en getogen in ons eigen Alphen aan den Rijn en helpt niet alleen mannen met hun baarden in topconditie te houden, maar biedt ook een uniek inkijkje in de wereld van gezichtsverzorging. 

Advertorial Evenement vandaag 16:51

Kids- en cultuurprogramma voor Zomerspektakel aan het Meer is bekend!

Aan de kids wordt ook gedacht! Tijdens het Zomerspektakel aan het Meer op zondag 2 juni valt er traditiegetrouw weer genoeg te beleven voor zowel jonge als oudere kinderen. De hele dag kunnen kids van alle leeftijden zich gratis vermaken met springkussens, bungeetrampolines, de sweeper, het reuzenrad, gave optredens, glittertattoos en nog veel meer.

Overige vandaag 15:38

Alphens.nl geeft gastles over journalistiek op basisschool Het Vianova

Afgelopen dinsdag was het zover: het team van Alphens.nl gaf een gastles bij basisschool Het Vianova in het kader van hun project ‘Hoe het nieuws wordt gemaakt’. We waren ontzettend enthousiast om de leerlingen van vier groep 7-klassen mee te nemen in de boeiende wereld van de journalistiek en onze passie voor nieuws met hen te delen.

Overige vandaag 14:14

Heropening SamenHuis: Een nieuw begin na verbouwing 

Na een periode van verbouwing en vernieuwing is het met trots dat het bestuur en coördinatoren van SamenHuis aankondigen dat de deuren opnieuw worden geopend om gasten te verwelkomen. "We zijn verheugd om onze gasten weer te kunnen ontvangen in onze vernieuwde ruimtes", aldus het bestuur.

Advertorial Politiek plein vandaag 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.