WIJdezorg
Advertorial Overige

Nachtwacht in Aarhoeve

Begin januari kreeg Aarhoeve een berichtje van een inwoonster van Ter Aar, mevrouw Nel Blijleven, dat de Nachtwacht op tour is en of het misschien iets voor de Aarhoeve is. De gastvrouw stuurde de mail meteen door naar de activiteitenbegeleider Inge Faaij en die is ermee aan de slag gegaan.

Nadat de mail naar het Rijksmuseum was verstuurd, begon het 'lange' wachten. Op 15 maart werd er gebeld. Het Rijksmuseum vroeg of Aarhoeve een plek had voor het grote schilderij. En dat hadden ze. Dinsdag 22 maart werd in het restaurant van Aarhoeve het doek opgebouwd en geplaatst. En groot was het schilderij, maar liefst 4 bij 5 meter!

Week van Rembrandt

Vanaf 22 maart t/m 7 april werden allerlei verschillende soorten activiteiten aangeboden over Rembrandt en de Nachtwacht. Zoals het Gilde Leiden, een quiz, een prijsvraag, ‘kleur de Nachtwacht in’, het uitdelen van Rembrandt tulpen. Ook werden petit fours met een afbeelding van Rembrandt uitgedeeld en gegeten, maar ook werden diverse maaltijden aangeboden uit de tijd van het leven van Rembrandt.

Vanuit het Rijksmuseum gaf mevrouw Koeman een presentatie over Rembrandt en de Nachtwacht. Hierbij werd uiteraard de tipgeefster mevrouw Nel Blijleven uitgenodigd. “Het was een hele leuke en avontuurlijke week, met een dikke penseelstreek eronder! Met dank aan alle collega's en iedereen die zich ervoor heeft ingezet”, aldus WIJdezorg.


Meer nieuws

Sport vandaag 16:41

Alphense tweeling wint Rijswijkse wielermeerdaagse

In Rijswijk ging de jeugd drie dagen lang de strijd tegen elkaar aan op de racefiets tijdens de Rijkswijkse wielermeerdaagse. De Alphense Quinty en Sanne Keijzer kwamen ook in actie.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 14:12

Nieuwe Rede: uniek wonen tussen water en polder

Wonen te midden van de natuur en omringd door water? Het kan in het unieke, eigentijdse nieuwbouwproject Nieuwe Rede in Leimuiden. Naast de unieke ligging tussen water en polder zijn alle woningen stuk voor stuk bijzonder comfortabel, flexibel indeelbaar en toekomstbestendig. Bovendien zijn er nog enkele woningen beschikbaar. Lees snel verder en ontdek de unieke plek en het woningaanbod.