Nacompetitie voor twee Alphense clubs

Zoals het er nu naar uitziet mogen in ieder geval twee Alphense clubs als de reguliere competitie er op zit nog even door voetballen. De nacompetities beginnen op 1 juni. ARC heeft deelname aan de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse in eigen hand.

In de stand om de derde periode is de ploeg koploper en in het klassement van de competitie eindigen Mark Evers en zijn mannen in ieder geval bij de bovenste drie. Twee keer winnen, te beginnen zaterdag in eigen huis van Roda’46 en een ticket is binnen. Dan moet het in de strijd om de derde periodetitel niet al te vreemd gaan. Die lijkt te gaan tussen AFC en ARC en dan maakt het eigenlijk niet zoveel uit wie van de twee die laatste prijs pakt. Als onverwacht BOL of Argon nog roet in het eten gaan gooien zal ARC in het echte klassement als tweede moeten finishen. Gewoon kampioen worden, hetgeen ook nog zou kunnen, is natuurlijk nog beter.

Het zaterdagteam van Alphense Boys heeft het halen van de nacompetitie niet meer in eigen hand. Er moeten daarvoor nog twee punten worden ingehaald op FC Oegstgeest. Zaterdag gaat het team van John Cuvelier en Ronald Martin op bezoek bij Kickers’69. Als die partij niet gewonnen wordt lijkt het een net-niet seizoen te worden.

Alphen gaat in ieder geval nacompetitie spelen om handhaving in de derde klasse. Een plek in het rijtje drie, vier en vijf staat vast. In verband met de loting voor het toetje lijkt derde worden het beste en dat kan nog. Zondag gaat de uitwedstrijd tegen Steeds Hooger in ieder geval dik gewonnen worden. Het is de laatste wedstrijd van de echte competitie. Voor zover dat in dit geval echt genoemd kan worden althans, want de KNVB heeft er een zootje van gemaakt. En is daarmee nog steeds bezig. Dinsdagavond werd namelijk beslist dat de vierde klasse toch weer gaat bestaan en dat ook de derde klasse na komend seizoen in tact blijft. De huidige derde klasse laag zou dan in de eerstvolgende jaargang de vierde klasse gaan worden. Dat zou in principe betekenen dat Alphen dus meteen weer een etage moet afdalen. Het is te hopen dat de bond voor ėėn keer iets redelijks doet en de clubs die zich in principe handhaven in de derde klasse laag toch echt derdeklasser mogen blijven. Maar bij het district West 2 van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond weet je het maar nooit. Een dezer dagen maakt de bond bekend wat daadwerkelijk de plannen zijn op dit gebied.     


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:05

Scheiden en je huis verkopen… wat nu?

Als je gaat scheiden, is het verkopen van je woning vaak wel het laatste waar je aan wil denken. Tegelijkertijd wil je dat het allemaal zo soepel en snel mogelijk geregeld wordt. Maar hoe? Makelaardij Woondroom Alphen denkt hierin mee en biedt specifieke verkoopbegeleiding bij echtscheiding.

Sport vandaag 09:18

Goud voor Naomi op tweede districtswedstrijd

Op zondag 16 februari werd de tweede districtswedstrijd voor de pupillen N3 en Jeugd N4 georganiseerd. Naomi wist een gouden medaille in de wacht te slepen op de meerkamp.

Calamiteiten gisteren 15:26

Botsing tussen twee voertuigen

Rond 14:45 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Handelsweg en de Bedrijfsweg in Alphen.  

Overige gisteren 11:08

Reis mee door historisch landschap

De meeste Alphenaren zullen het niet meer weten, maar ooit liep er een spoorlijn vanuit Noord-Holland langs Nieuwveen naar Alphen aan den Rijn. Her en der zijn er nog restanten van deze spoorlijn te vinden. Voor het project ‘Grand Tour door historisch landschap’ heeft toen_anno_nu jouw hulp nodig.

Overige 15 feb. 2020 20:32

Koninklijke onderscheiding voor meneer B.J. Turken

Meneer Turken ontving op 15 februari 2020 uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke Onderscheiding (Lintje). Turken is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de versierselen opgespeld voorafgaand aan de korfballeague wedstrijd van Tempo1.