Najaar bij Bij Hen
De 'R' zit weer in de maand en dat kan maar één ding betekenen: het is mosseltijd! Vorig jaar organiseerde Bij Hen het zeer succesvolle Mossel Festijn. Dit jaar doen ze daar nog een schepje bovenop met een heel najaar lang heerlijke mosselen Bij Hen.
Bij Hen heeft nu drie verschillende bereidingen op hun kaart staan.
Mosselen bereidt volgens Zeeuwse recept met spek, lamsoor en zeekraal. Dit zijn Zeeuwse groenten uit de 'zilte zoom'. Een gebied dat onder invloed van getijden staat en af en toe overstroomd wordt met zeewater.
Allemaal mooie producten uit Nederland waar Bij Hen trots op is! Hier hoort uiteraard een stoer verfrissend biertje bij. Dat is het Texels Skuumkoppe, een biertje wat wordt gebrouwen in dezelfde soort omgeving als de andere ingrediënten.
De tweede bereiding is de frisse Thaise mosselpan met kokosmelk, limoenblad en rode peper. Voor iedereen die net als wij elke dag droomt van verre reizen en bijzondere avonturen.
Dat mensen toe zijn aan avontuur en reizen merkte Bij Hen wel tijdens de 'Bij Hen op reis' avonden die ze deze zomer hebben gehouden. "We namen onze gasten mee op een culinaire reis naar Italië, Spanje, Indonesië, Australië en Mexico. Met heerlijk eten, een bijzonder drankje afkomstig uit het land en bijpassende aankleding hebben we toch nog heel veel mensen een dagje mee op reis kunnen nemen. En dat zonder PCR- test!"
De derde bereiding is de klassieker, mosselen gekookt in witte wijn. Daarbij drink je natuurlijk een heerlijk glaasje Grüner Veltliner of een lekkere Affligem Blond.
Niet zo'n fan van mosselen? Dan heeft Bij Hen voor jullie een mooie kaart met onder andere de Tante Door kip of het Bourgondisch diner waar ze de hele tafel verrassen met een selectie van hun chef.
Reserveren kan makkelijk via de site bijhen.nl, dan zetten zij de mosselpan alvast klaar!